Bitlis’te Öğretmenler Günü Kutlaması

Tüm yurtta olduğu gibi ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ Bitlis’te de kutlandı.

Bitlis’te Öğretmenler Günü Kutlaması
Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) yönetim kurulu üyeleri, kurum amirleri ve çok sayıda öğretmenin katıldı.

Burada bir konuşma yapan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, böyle bir kadro ile çalışmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Yurdakul, “Öğretmenlerimiz bizim bu hale gelmemizdeki en büyük sebeplerdir. Bizim geleceğimize yatırım yapan, bizim geleceğimizi yöneten, yönlendiren, yavrularımıza, evlatlarımıza değer veren insanlardır. Bu bakımdan sizler çok değerlisiniz. Değerlisiniz, ülkenin geleceğini inşa ediyorsunuz. Değerlisiniz, bizlerin çocuklarına değer veriyorsunuz. Belki de bizler onların çekmediğimiz nazlarını, kaprislerini, açmazlarını, sıkıntılarına katlanıyorsunuz” dedi.

Yurdakul, bu bölgeye dizleri titreyerek gelen, ancak buraya geldiğinde en iyi şekilde eğitim vermeye çalışan öğretmenlerin de olduğunu belirterek, “Öğretmenlerimizle yaptığımız toplantılarda o önyargılarının, o öndeki düşüncelerinin çok farklı olduğunu görmekteyiz. Ben kendim de dahil Bitlis’te çalışmaktan, burada bulunmaktan Bitlis’in eğitim, kalkınma ve sosyal hayatına dolayı kendimi çok şanslı hissediyorum. Çünkü Bitlis’te eğitim tarihi sadece bölgesini değil, uzak ve yakın coğrafyayı aydınlatmıştır. İdrisi Bitlis’i, Küfrevi Hazretleri ve birçoğunun adını ve şanını bilmediği Nobel ödülü adayı Prof. Dr. Fuat Sezgin’i yine bu topraklar çıkarmıştır. Sizin bugün hizmet verdiğiniz o minik çocuklar, yarının Küfrevi’si, yarının İdris’i Bitlisi’sidir. Bu duygu ve düşüncelerle öğretmenleri gününüzü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz ise, öğretmenliğin insanlık tarihin en anlamlı ve ölümsüz mesleği olduğunu belirterek, “Ürünü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte bizleri yüce gayemize ulaştıran bir vasıtadır. İlk insan ve ilk peygamber Hz. Adem ile başlayan öğretmenlik mesleği aynı zincirin diğer halkaları ile devam etmiştir. Sizlere bir gün değil, belki yılın tüm günleri ayrılsa dahi sizin hakkınız elbette ödenmez. ‘bana bir harf öğretene kırk yıl köle olurum’ diyen Hz. Ali efendimiz sizlerin değer ve kıymetini ifade ederken, başkada bir söz söylemeye doğrusu çok da ihtiyaç bırakmamıştır. Unutmayınız ki, kazanılması gereken asıl büyük servet; ne para, ne mekan ne de şöhrettir. Kazanılması gereken şey fazilet ve bilgeliktir. Bu değerlerde sizlerin öncülüğünde kazanılmaktadır. Ne mutlu sizlere ki, böyle paha biçilmez değerlerin batıcılarısınızdır. Sizler bu görevinizi yerine getirirken, harcadığınız enerjinin, gösterdiğiniz özverinin bedelinin nasıl ödeneceğini doğrusunu çok da bilmemekteyim. Bir ideal ve gaye mesleği olan öğretmenlik mesleğini icra eden siz değerli meslektaşlarımın bugününü kutlarım” diye konuştu.

Törende kısa bir konuşma yapan BETAV Genel Başkanı Ahmet Eren ise, Bitlis’in eğitimde yakaladığı başarıda en büyük pay sahibi olan öğretmenleri kutlayarak, batıdan gelerek bu zor şartlarda başarı yakalayan öğretmenleri iki kez kutladığını söyledi.

Program öğrencilerin okuduğu şiirlerle devam etti. Bitlisin eğitimine katkı sunan orta öğretim okulu müdürlerine BETAV yöneticileri tarafından hazırlanan plaketler verilirken, Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan çeşitli hediyelerde BETAV yöneticilerine verildi.

Stajyer öğretmenlerin yemin töreninin ardından günün anısına okullar arası düzenlenen çeşitli etkinliklerde dereceye giren öğrenciler de ödüllendirildi. Program, öğretmenler tarafından hazırlanan müzik eğlence programı ile son buldu .
Kaynak: İHA