Tutkav İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Haydar Şahin’in önderliğinde kurulan Türkiye Uzlaşı ve Toplumsal Kalkınma Vakfı (TUTKAV), Ankara’nın yerel yönetimini bir araya getirdi.

Tutkav İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
Derneğin mütevelli heyetinin ilk toplantısında belediye başkanları, milletvekilleri ve siyasi partilerin ilçe başkanları siyasette uzlaşı temennilerini dile getirdi. Eğitim ve çevre alanında sosyal projeler gerçekleştirmek amacıyla Şahin’in girişimleriyle kurulan TUTKAV’ın üyelerinin arasında Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın yanısıra CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Süleyman Yılmaz ve AK Parti Ankara Milletvekili Faruk Koca ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı İbrahim Yiğit yer alıyor. Mütevelli heyetinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile Sosyal ve Politikalar Bakanlığı görevlileri de sosyal projelerde yapılacak hazırlık çalışmalarını yürütmek üzere hazır bulunuyor.

Çukurambar’da düzenlenen tanışma yemeğinin ardından mütevelli heyeti üyeleri böyle bir oluşumun içerisinde olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek deneğin kuruluşu için girişimlerde bulunan Şahin’e teşekkürlerini ilettiler. Derneğin sosyal sorumluluk projelerine kişisel ve kurumsal olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini söyleyen heyet üyeleri siyasette özlenen uzlaşının yerel yönetimlerin uzlaşmasıyla sağlanabileceğini vurguladılar. Toplumdaki bütünleşmenin siyasetteki uzlaşı ile sağlanabileceğini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Uzlaşı, topluma sevgiyi getirir. Sevginin var olduğu toplumlarda üretim üst seviyede olur. Üretimin yüksek olması da mutluluk getirir. Siyasetteki uzlaşmaya en fazla ihtiyacımız olduğu bu dönemde böyle bir derneğin kurulmasına ve bu oluşumun içerisinde olmaktan mutluluk duyuyorum. Siyasette radikal olmak topluma zarar verir. Kardeşin kardeşi boğazladığı bir dönemden geçiyoruz. Özellikle İslam alemi endişe veriyor” dedi.

Kaynak: İHA