Sevilay Öğretmenin Ailesi Üzgün

İzmir’in Karabağlar İlçesinde, öğrencisi tarafından bıçakla öldürülen 40 yaşındaki Rabia Sevilay Durukan’ın eşi öğretmen Hüseyin Durukan, annesi 75 yaşındaki Pembe İlkgül ve ablası Sevgi Öztüzün, Sevilay öğretmenin şehit sayılmasını istediler.

Sevilay Öğretmenin Ailesi Üzgün
Öğretmenler Gününü ilk defa eşinden ayrı geçiren Hüseyin Durukan, eşinin şehit sayılması gerektiğini söyledi.

Durukan, aynı olaya maruz kalan ve görevi başında canından olan tüm memurların şehit sayılması gerektiğini vurguladı.

Kızının şehit sayılmasını isteyen anne Pembe İlkgül ise, "yazık oldu kızıma. Hiç olmazsa şehit sayılsın" diyerek tepkisini dile getirdi. Kızının gece gündüz çalıştığını kaydeden anne Pembe İlkgül, şöyle konuştu: “ Yarım günlük dersi vardı sabahın 6’sında giderdi dersim var diye akşamın 6’sında gelirdi. Bir gün sen nasıl sabahçısın dediğimde ‘Anne ben öğretmenim görevim bu buna boyun bükerim’ dedi.

Ben çocuğumun şehit olarak kabul edilmesini istiyorum. Yazık oldu çocuğuma hiç olmazsa şehit sayılsın” GÖREVİNİ SEVEN BİR ÖĞRETMENDİ Sevilay öğretmenin ablası Sevgi Öztüzün ise, şunları söyledi: “Öğretmenler Gününde çok faal birisiydi. Okulda devamlı resmi törenlere katılırdı. Organize ederdi. Törenler olmadan bir hafta önce hazırlanırdı. Bu tür konularda hep ön sıradaydı. Şimdi olsaydı yine ön sırada olurdu. Yaralı olarak kurtulmuş olsaydı yine yaralı giderdi. Çünkü görevini çok severdi. Her törene katılmıştı. Laf olsun diye gitmezdi. O kadar görevini seven bir öğretmendi. Çocukları korkutmamak için bile sınıfta sesi çıkarmazdı. Kendi çocuğunun folklor gösterisi vardı okulda işi olduğu için ona bile gelmedi. Okuldaki çocuklarla ilgilendi. Öyle bir öğretmendi”
Kaynak: İHA