Naşa Beldesi'nde Kurtuluş Sevinci

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Belediye Hizmetleri Daire Başkanlığının Kütahya Simav’a bağlı Naşa beldesine mahalle olmak isteyen Hamzabey köyünün talebini kabul etmesi, nüfusu 2 binin altına düştüğü için kapanması gündeme gelen beldede bayram havası estirdi.

Naşa Beldesi'nde Kurtuluş Sevinci
Bin 906 nüfuslu Naşa beldesinin MHP’li Belediye Başkanı Kadir Bütüner, 240 nüfuslu Hamzabey köyünün kendilerine 3. mahalle olarak iltihak etmesiyle belde nüfusunun 2 bin 146’ya yükselmesiyle kapanma riskinin ortadan kalktığını bildirdi.

Hamzabey köyünün 3.mahalle olarak Naşa beldesine katılımı ile ilgili gelişmeleri değerlendiren Başkan Bütüner, “Yakın komşumuz Hamzabey köyünde beldemize katılım amacıyla 4 Kasım 2012 tarihinde yapılan halk oylamasında vatandaşların yüzde 95’lik kısmı evet yönünde oy kullanmıştı. İlçe Seçim kurulundan aldığımız sonuçları hiç vakit kaybetmeden Kütahya Valiliğinin de onayı ile bir üst yazı ile İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Belediye Hizmetleri Daire Başkanlığına elden teslim ettik. Sonucun onaylanmasıyla gerçekleşen resmi birleşmeyi Kütahya Valiliğimiz de hiç vakit kaybetmeden ilgili tüm kurum ve kuruluşlara bildirdi. Karar kapsamında Hamzabey köy olmaktan çıktı. Beldemizin Cumhuriyet ve Fatih Mahallelerinden sonra 3.mahallemiz oldu. Karar beldemizde bayram havası estirdi. Katkılarından dolayı Hamzabeyli hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Onlar bizi köy olmaktan kurtardı. Görevlerini yaptılar. Sıra şimdi bizde. Hamzabey mahallemize hizmet etmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Hamzabey köyünün Naşa beldesine mahalle olmasıyla Simav’ın 69 olan köy sayısı 68’e düştü .
Kaynak: İHA