Kadıköyü Vali Bektaş'ı Ağırladı

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Taşköprü ilçesine bağlı Kadıköyü'nde ''Köy İçi Yolları Taş Parke Kaplama Projesi''nin açılışını yaptı.

Kadıköyü Vali Bektaş'ı Ağırladı
Taşköprü Kaymakamlığının 2012 yılı KÖYDES projesi kapsamında yapımı tamamlanan ''Köy İçi Yolları Taş Parke Kaplama Projesi''nin açılışına katılan Vali Bektaş, bu projenin imece usulü ile gerçekleştiğini kaymakamlığın projesine köylülerin de el ele vererek destek verdiğini ifade etti.

Bektaş,''Sorunların çözümü için kendimiz gayret sarf etmemiz gerekiyor. Sizler bir adım attığınızda devlette 10 adım geliyor ve böyle güzellikleri yaşamamıza vesile oluyor. Gönül isterdi ki tüm köylerimizin yollarını bu şekilde yapabilelim. Fakat Kastamonu çok geniş bir coğrafya. En acilinden başlayarak işleri yapmaya çalışıyoruz. Köylüler kendi güçlerini de katarlarsa bizlerde daha fazla tercih ediyoruz. Kadıköyü Muhtarı ve vatandaşlara verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Bizim Kastamonu'da 9 bin 300 km yol ağımız var. Bu yolların ancak yüzde 20'sini asfalt yapabilmişiz. Bu nedenle önümüzde ki yıl için İGM'deki arkadaşlarımızla yol konusunda ciddi bir atılım yapmak istiyoruz. Bu nedenle bütçenin üçte birlik bir kısmını bu işe ayırıyoruz. Bir o kadar da borç alarak Kastamonu'nun asfalt sorununu üst dereceye çıkarıp katlanılabilir hale getirmeyi hedefliyoruz'' dedi.

Taşköprü Kaymakamı Ali Yılmaz ise KÖYDES kapsamında Kadıköyü'nde yapılan projenin örnek teşkil ettiğini ve köy sakinlerinin de kendilerine ellerinden gelen desteği verdiğini belirtti.

Köy Muhtarı Erol Ünal ise köyünün 35 haneli ve birbirine bağımlı bir köy olduğuna değinerek kendilerini bu mutlu günde yalnız bırakmayan Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş ve tüm misafirlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından Köy Muhtarı Ünal, köy sakinleri adına Vali Bektaş'a bir plaket takdim etti. Daha sonra ''Köy İçi Yolları Taş Parke Kaplama Projesi''nin açılışı yapıldı. Parke kaplanan alanın gezilmesinin ardından misafirlere ikram da bulunuldu. Proje kapsamında köy içine 2 bin 500 m2 parke taş yapıldı. Programın ardından Kastamonu valisi Erdoğan Bektaş Taşköprü’de 23 yıldır açılamayan 2. çevreyolu köprüsünü gezerek burada Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ve AK Parti Taşköprü ilçe Başkanı Fazıl Pehlivan’dan köprünün trafiğe açılması aşamasında bilgi aldı .
Kaynak: İHA