İhh Bursa Şubesi'nden Suriyeli Mültecilere Yardım

İnsani Yardım Derneği Bursa Şubesi, ülkelerinde yaşanan olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteciler için 3 kamyon yardım malzemesi gönderdi.

Yardım konvoyunun İHH Bursa Şubesi'nin önünden uğurlanması törenine AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, AK Parti Bursa İl Sekreteri İlhami Aydın ve AK Parti Sosyal İşler Başkanı Mustafa Gürses de hazır bulundu.

Konvoyun hareketi öncesi bir açıklama yapan Sedat Yalçın, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra sınırları yanlış çizilmiş bir coğrafyada kardeş kanının akmaya devam ettiğini belirterek, ''Bu bölgede bir türlü yerli yerine oturtulamayan taşlar, inşallah adaletli yaklaşımlarla giderilmeye çalışılıyor. Bu çalışmaların önderliğini yapan kuruluşlardan biri her zaman İnsani Yardım Derneği oldu. Tüm arkadaşlara yürekten teşekkür ediyorum. Çok önemli bir iş yapıyorlar. Tüm toplumu da İnsani Yardım Derneği'nin faaliyetlerine iştirak etmeye davet ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun'' dedi.

İHH Bursa Şubesi Başkanı Hüseyin Kaptan ise hayırlı bir iş için bir araya geldiklerini ifade ederek, ''20 aydan beri Esad rejimin zulmü altında olan yurtlarından edilen ve sığınacak yer arayan Suriyeli kardeşlerimiz şu anda sınırda kış günü soğukta, açıkta. Biz bu kardeşlerimize bir nebze olsun elimizi uzatmak ve onların sıcak bir kış geçirmeleri için gayret içine girdik. Böyle bir kampanyaya, Bursa halkından yoğun teveccüh gördük'' diye konuştu.

Yardım konvoyunda bulunan 3 kamyonda 25 tona yakın gıda, battaniye ve çocuk kıyafeti bulunduğunu açıklayan Kaptan, üretimde olan uyku tulumu ve battaniyelerin de 10 gün içinde 2 kamyonla bölgeye gönderileceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından yardım konvoyu dualar eşliğinde yola çıktı.

Kaynak: AA