Dinçer Açıklaması

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer, Britanya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi yönünde yapmış olduğu katkılardan dolayı Kraliçe II. Elizabeth'in verdiği ''Mükemmellik Ödülü''nü aldı.

Suzan Sabancı Dinçer'e, Britanya İmparatorluğu Onursal Mükemmeliyet Önderliği nişanını, Kraliçe II. Elizabeth adına Birleşik Krallık Büyükelçisi David Reddaway verdi.

''Majesteleri Kraliçe'nin Sayın Suzan Sabancı Dinçer'i Son derece önemli olan bu madalya ile onurlandırmış olmasından büyük bir memnuniyet duymaktayım'' diyen Reddaway, Dinçer'e ödülün, Birleşik Krallık ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde gösterdiği aktif ve etkili katkılar nedeniyle verildiğini kaydetti.

Reddaway, şunları kaydetti:

''Ülkelerimiz arasındaki ilişkilerde ''Altın Çağı'' yakalamamıza yardımcı olan bu katkıları, ilişkilerimiz açısından dönüşümsel oldu. Sayın Dinçer, Türkiye Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türk-Britanya İş Konseyine başkanlık da dahil, iki ülke arasındaki iş ilişkilerini teşvik etmiş, yeni Türkiye-Britanya CEO Forumu'nun kurulmasında kilit bir rol oynamış, Chatham House Yuvarlak Masa Görüşmelerinin sponsorluğunu ve ev sahipliğini yaparak görüşmelerde öncü bir rol üstlenmiş ve üst düzey yeni Britanya-Türkiye forumu, Tatlı Dil'in tanıtımında çalışmıştır'' dedi.

Reddaway, Galler Prensi Charles'dan iletilen mesajı da Suzan Sabancı Dinçer ve konuklarla paylaştı.

Prens Charles, mesajında şunları kaydetti:

''Britanya İmparatorluğu Onursal Mükemmeliyet Önderliği Nişanına layık görülmüş olmanızdan ötürü sizi tebrik ediyor ve en içten dileklerimi sunuyorum. Bu ödülü size bizzat takdim etme imkanım olmadığı için Son derece üzgünüm. Dikkat çekici çabalarınız, Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinde çok önemli bir rol oynamıştır ve bu başarılarınızın kamuoyu nezdinde tanınmış olmasından ötürü de büyük bir memnuniyet duymaktayım.''

-Suzan Sabancı Dinçer-

Dinçer, iki ülkenin dostluk ve ekonomik mutabakat ekseni oluşturduğunu vurguladı ve ''Majesteleri Kraliçe II. Elizabeth'in ülkelerimiz arasındaki ilişkinin daha ileriye taşınması yolundaki gayretleri ödüle değer bulması benim için büyük bir onurdur'' dedi.

Dinçer, Birleşik Krallığın hayatında çok önemli bir yere sahip olduğunu söyleyerek, ''İlk kez 13 yaşındayken eğitimim için gitmiştim. Bu tecrübem bana başka bir kültürün ve dünyanın var olduğunu gösterdi. Çok uzun yıllara dayanan bu iki ülke arasındaki ilişkilerin barış ve huzur içerisinde daha nice yıllar devam edeceğinden de hiç kuşkum yok'' sözleriyle duygularını davetliler ile paylaştı.

Türkiye ve İngiltere'nin, birçok uluslararası konuda yakın ilişkilere ve ortak yaklaşımlara sahip olduğunu vurgulayan Dinçer, içinde bulunduğumuz dönemin, her iki ülke için pozitif bir ivme ve büyük fırsatlar taşıdığına işaret etti.

Britanya İmparatorluğu Mükemmeliyet Önderliği Nişanı ''Britanya İmparatorluğu Mükemmeliyet Önderliği Nişanı'', Kral V. George tarafından 1917'de başlatılarak hükümetin teklifi üzerine kraliçe tarafından veriliyor.

Britanya Milletler Topluluğu'nun dışında kalan ülkelerin vatandaşlarına bu nişan, onursal olarak veriliyor.

Muhabir: Ziya Altunbaş

Yayıncı: Ali Bayaslan
Kaynak: AA