Çin’de Otoyol Üzerinde Ev

Çin'in Zhejiang eyaletindeki Wenling şehrinde yeni inşa edilen çift şeritli bir yolun ortasında bulunan 4 katlı bina ülkede “Çivi ev” olarak simge haline geldi.

Çin devlet televizyonu CCTV’de yer alan haberde, Wenling şehrindeki tren istasyonu istikametinde inşa edilen ana yolun üzerinde yer alan 4 katlı bir binanın, sahiplerinin devletle anlaşamaması yüzünden kaldırılamadığı bildirildi.

75 yaşındaki Luo Baogen ve karısının, devletin kendilerine önerdiği istimlâk bedelini yeterli bulmadığı, verilen para ile mevcut evlerinin aynı standartlarında yer alamayacaklarını ve bu yüzden dolayı da evlerini terk etmedikleri belirtildi.Haberde, evlerinde çocuklarıyla birlikte yaşayan karı-kocayı ikna çabalarının sürdüğü ifade edilirken, otoyol manzaralı yıkık evde yaşayan iki yaşlı çiftin hayatından kesitlere yer verildi.

Çin mikroblog sitelerinde en çok yorumlanan konulardan biri olan “Çivi ev”, ülkede devlet ile halk arasında yaşanan istimlak sorununda simge binalardan biri olmayı başardı. Çin’de yeni değişen yasalarla devlet ile birey arasında yazılı anlaşma imzalamadan yıkım yapmak imkânsız oluyor .