Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve 81 ilden gelen öğretmenlerle Çankaya Köşkü’nde öğle yemeğinde bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Gül, Güney Sudan Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Nhial Deng Nhial ve beraberindeki heyeti ile Suriye Ulusal Koalisyonu ve Suriye Ulusal Konseyi heyetlerini ayrı ayrı kabul edecek. (13.00-15.45-16.45)Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Başbakanlık Ofisi'nde, bazı öğretmenleriyle bir araya gelecek. Erdoğan, Sırbistan Başbakanı ve İçişleri Bakanı İvitsa Daçiç ile görüşecek. (14.00-15.30) Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Haliç Kongre Merkezi'nde Uluslararası İtri Sempozyumu'nun açılışına katılacak. (09.30)

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İstanbul'da Conrad Otel'de, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü Üye Devletleri İçişleri Bakanları 9. Toplantısı'nın açılışına katılacak. (10.00)Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye Ulusal Koalisyonu heyetini Ankara Palas’ta kabul edecek. Bakan Davutoğlu daha sonra Güney Sudan Dışişleri Bakanı Nhial Deng Nhial ile başbaşa görüşecek. Görüşme sonrasında 2 bakan ortak basın toplantısı düzenleyecek. (10.30-12.45-14.30) Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kırgızistan Tarım ve Islah Bakanı Çıngızbek Uzakbaev ile birlikte Ankara Swissotel’de Türkiye Süt Üreticileri Birliği Ulusal Anlık Süt Kayıt Sistemi ve Hijyen Eğitimi Tanıtım Toplantısı'na katılacak. (10.00)
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Kırşehir’de, Ahi Evran Üniversitesi'nin 2012- 2013 akademik yılı açılış törenine katılacak, valiliği, belediyeyi ve AK Parti il teşkilatını ziyaret edecek. (10.00-14.00)Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Kocaeli’nde, Azerbaycan Kültür Evi açılışına ve kadın sosyal yaşam merkezi temel atma törenine katılacak. (14.00-15.00) Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Kocaeli’nde, ''Procter&Gamble Fairy Üretim Hattı'' açılışına ilişkin basın toplantısına katılacak. (11.00) Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım İzmir’de, EGERAY Cumaovası-Torbalı hattında incelemede bulunacak, AK Parti yerel yönetimler toplantısı ile Katip Çelebi Üniversitesi'nin akademik yıl açılış törenine katılacak. (10.30-13.30-15.30) Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Kayseri’de, bazı açılış ve temel atma törenleri ile Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu 6. Enerji Zirvesi'ne ve akşam yemeğine katılacak. (09.30-18.30) Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Kilis’te, Öncüpınar konteyner kentini ve valiliği ziyaret edecek, zeytinyağı fabrikasında incelemelerde bulunacak, ''Zeytinimi Seviyorum ve Zeytin Hasat Günü'' etkinliklerinin açılışını yapacak, fidan dikme törenine katılacak. (09.30-14.00) AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Çorum Hitit Üniversitesinde, Türkiye'nin Batılılaşma Serüveni Konferansı'na katılacak. (14.00) AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin Karabük’te, bazı programlara ve açılışlara katılacak. (11.00) Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, parti üst düzey yetkilileri ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu parti genel merkezinde ziyaret edecek. (15.00)"Derin devletin büyük kısmı halen uykuda" (Özel)
Eski Başbakan Bülent Ecevit'in koruma amiri ve eski DSP Milletvekili Recai Birgün, derin devlet yapısının çok az bir kısmının ortaya çıkarıldığını, aslında büyük bir kısmının halen uykuda olduğunu söyledi.

Türkiye'deki konjöktür müsait olduğu sürece her zaman bir darbe olabileceğine dikkat çeken Birgün, o eski derin yapılanmanın henüz tam olarak etkisiz hale getirilmediğini belirterek baskılandığını, pasivize edildiğini ama tamamen ortadan kaldırılmadığını vurguladı.Alevi ve Sünniler, Ankara’da Hacıbaba Restoran’da Muharrem iftarında bir araya gelecek. (16.30) Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar Bursa’da, SGK Müfettişleri Eğitim Semineri toplantısına katılarak kurumun yeni dönemdeki denetim modeli çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunacak. (09.30)Samsun'da Eti Bakır A.Ş.'nin gübre tesisinde amonyak tankı kapağının çökmesi sonucu 5 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili gelişmeler takip ediliyor.
Rusya’nın Soçi şehri hayvanat bahçesinde annelerinin kabul etmediği üç kaplan yavrusu, köpek Talli tarafından emziriliyor. Suriye'deki gelişmeler takip edilecek.
Beşiktaş-Akhisar Belediye Gençlik ve Spor maçı oynanacak (20.00)İçel İdmanyurdu-Kardemir DÇ. Karabükspor maçı oynanacak (20.00)Galatasaray, Elazığspor maçı için Elazığ’a gidecek.Galatasaray, Elazığ’da karşılanacak.Takımların hafta sonuna yönelik çalışmaları takip ediliyor .