Bursalı Hayırseverlerden Suriyeli Mültecilere 3 Kamyon Yardım

Bursalı hayırseverler Suriyeli mültecilere 3 kamyon dolusu yardım malzemesi gönderdi.

Bursalı Hayırseverlerden Suriyeli Mültecilere 3 Kamyon Yardım
Ördekli Kültür Merkezi’nin önünde düzenlenen törenin ardından yardımlar Suriyeli mültecilere ulaştırılmak üzere yola çıktı. İnsani Yardım Derneği’nin Bursa Şubesi tarafından düzenlenen yardıma birçok Bursalı hayırsever katkıda bulundu. Yardım konvoyunu uğurlamaya Bursa İHH Başkanı Hüseyin Kaptan, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ve Osmangazi Müftülüğü’nden Mustafa Basrık katıldı.

2 kamyon erzak ve 1 kamyon çeşitli ihtiyaç malzemesi olmak üzere 3 bin battaniye, giysi ve ayakkabı yolladıklarını söyleyen İHH Başkanı Hüseyin Kaptan, “Daha yetişmeyen birçok yardım malzemesi var. Konfeksiyoncu yardımseverlerimiz bin 500 tulum daha hazırlıyor. Yaklaşık 10 gün içinde ikinci yardım konvoyunu yollayacağız” dedi

Yardımların bu soğuk havalarda Suriyeli mültecilerin içini bir nebze de olsa ısıtacağını belirten Kaptan, artık bu savaşlara bir Son verilmesi gerektiğini vurguladı. İHH olarak ateşkesin ardından Gazze’de de 300 konutluk bir proje başlattıklarını söyleyen Kaptan, “Birinci etabın temellerini kısmetse oradaki ekiplerimiz atacak” dedi.

Kaynak: İHA