Bergama’da Eğitime Destek Sürüyor

Eğitime verdiği büyük önemi öğrencilere ve okullara yönelik gerçekleştirdiği hizmetlerle gösteren Bergama Belediyesi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da üniversite öğrencilerinin ailelerine eğitim yardımında bulunacak.

Bergama’da Eğitime Destek Sürüyor
Sosyal Yardım Yönetmeliği çerçevesinde Bergama’da ihtiyacı olan vatandaşlara yardımlar yapan Bergama Belediyesi, ilgili yönetmelik kapsamında bir eğitim komisyonu oluşturdu. Komisyonun belirlediği 320 öğrenci ailesine, her ay 100 TL ödenecek.

Yapılan müracaatlar içinden gerçekleştirilen incelemeler sonucunda belirlenen öğrenci ailelerine yardım verileceğini bildiren Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Yardımlarımızı yönetmelik kapsamında oluşturduğumuz komisyonumuz aracılığıyla yapıyoruz. Yönetmeliğin en önemli ayağını ise, üniversitede okuyan gençlerimizin ailelerine yaptığımız yardımlar oluşturuyor. Bergama Belediyesi vatandaşlarımızın ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin her zaman yanında” dedi.

Başvuruların yoğun olması nedeniyle, yardımın sadece lisans öğrencilerine yapılabileceğini belirten Başkan Gönenç, “Yardımı almak üzere belediyemize pek çok başvuru oldu. Ancak, yardım yapabileceğimiz kontenjan sayısı kısıtlı. Bu yüzden yardımdan yalnızca 4 yıllık ve üzeri bölümlerde okuyan lisans öğrencileri yararlanabilecek” diye konuştu.

Sosyal yardım almaya hak kazananlar; "https://bergama.bel.tr" adresinden listeye ulaşabiliyor .
Kaynak: İHA