Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, ''Bilime önem veren, onun farkındalığını yakalayan, entegrasyonu ve dünyaya açılmayı ilke edinen, öz değerlerini yakalama konusunda da inat eden bir toplumla karşı karşıyayız'' dedi.

29. Ulusal Bilişim Kurultayı kapsamında, Marriott Otel'de düzenlenen ''Yeni Nesil Siyaset'' konulu panelde konuşan Soylu, sanayi devriminin ardından toplumların bilgisayar ve internet sayesinde çok büyük bir dönüşüm yaşadığını, bunların kapalı toplumları dünyaya açtığını belirtti.

Soylu, günümüzün bilişim dünyasının, ülkelerin birbirleriyle rekabet edebilecekleri yeni yapılar oluşturmasını zorunlu kıldığına işaret ederek, gelişmekte olan ülkelerin gelişmiş ülke standartlarını yakalayabilmesi için bunu yapmalarının zorunlu olduğunu söyledi.

Twitter ve Facebook gibi yeni iletişim platformlarının, saydamlaşmanın yanı sıra herkesin birbirini etkileyebildiği yeni bir ortam yarattığına işaret eden Soylu, siyaset aracılığıyla gücünü topluma yansıtan devletin artık yeni iletişim imkanlarıyla birey ve toplumdan etkilenir konuma geldiğini kaydetti.

Soylu, Türkiye'de bu yıl öğrencilerin yaptığı ders seçimlerinin, toplumun analiz edilmesi bakımından çok önemli ipucları ortaya koyduğunu belirtti.

495 bin öğrencinin matematik, 413 bin öğrencinin yabancı dil, 402 bin öğrencinin de Kur'an-ı Kerim dersini tercih ettiğini anımsatan Soylu, ''Bilime önem veren, onun farkındalığını yakalayan, entegrasyonu ve dünyaya açılmayı ilke edinen, öz değerlerini yakalama konusunda da inat eden bir toplumla karşı karşıyayız'' değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı da Bilişim Kurultayı'nın, sektör temsilcilerinin bir araya geldiği ve bilişim alanına ilişkin önemli bilgi paylaşımlarının yapıldığı bir organizasyon olduğunu dile getirdi.

Kurultayın, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da hükümet temsilcilerinin bilgi paylaşımında bulunduğu bir organizasyon olarak gerçekleştiğini iddia eden Halıcı, bunun yerine kurultayın, alandaki sivil toplum örgütlerinin siyasetten beklentilerini dile getirebildiği bir platform olması gerektiğini söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel ise yeni nesil iletişim teknolojilerinin toplumların dil zenginliği üzerinde olumsuz etkilere neden olduğunu savundu.

Demirel, ''Teknoloji bizi tek dile doğru götürüyor. Bunu haberleşme adına iyi, insanlık adına kötü olarak değerlendiriyorum'' dedi.

Muhabir: Ferhat Demircan

Yayıncı: Selçuk Aval
Kaynak: AA