Eskipazar'da Sigara Denetimi

Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş, ilçe merkezindeki kapalı alanlarda sürekli sigara denetimi yaptıklarını bildirdi.

Baş, gazetecilere yaptığı açıklamada, kapalı alanlarda sigara yasağı yürürlüğe girdiği günden bu yana sık sık denetim yaptıklarını ve asla kapalı alanlarda sigara içilmesine izin vermediklerini söyledi.

Denetimleri, Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Amirliği ve Sağlık Müdürlüğü ekipleriyle yaptıklarını belirten Baş, ''İlçede bulunan bütün kahvehane ve çay ocaklarını gezen denetim ekipleri girdikleri iş yerlerinde asılı bulundurulması zorunlu olan sigara yasağını gösteren afişlerin olup olmadığı, etrafta küllükler ve sigara izmaritleri olup olmadığını kontrol ediyor. İş yeri sahiplerini tütün ve tütün mamulleriyle ilgili kanun gereği kanuna muhalefet edenlere cezai işlem uygulanacağı, iş yerinde sigara içenlere 72 lira, iş yerinde sigara içirenlere ise 5 bin liraya varan para cezalarının uygulanacağı konularında yasal uyarılar yapıyor. Denetlenen iş yerlerinde tutanak düzenleyerek suç unsuru bulunmayan iş yerlerine teşekkür ediyoruz. İlçemizde Allah'a şükür olumsuz bir durumla karşılaşmadık'' diye konuştu.

Muhabir: Ahmet Özler

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA