Dsko Başkanı Mutçalı Açıklaması

Denizli Sarraflar ve Kuyumcular Odası Başkanı Tahir Mutçalı, Barack Obama'nın yeniden ABD başkanlığına seçilmesinin altın fiyatlarını yükseltiğini söyledi.

Mutçalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, altın fiyatlarının ABD seçimleri öncesinde ve seçim günü oldukça düşük olduğunu ifade etti.

Piyasanın, Obama'nın seçimi kazanmasıyla birlikte, ABD'nin yeniden parasal genişleme yapacağı kanısına vardığını belirten Mutçalı, şunları söyledi:

''24 ayar altının fiyatı, seçimden sonra 3 bin ile 3 bin 500 liraya varan yükselme gösterdi. Bu da gösteriyor ki, yıl içinde Amerikan devleti tekrar para basıp parasal genişleme yapacaktır. Obama'nın seçilmesi altın fiyatlarını yükseltti. Yorumcuların ifadesine göre, önümüzdeki yıl içinde altının onsunun 2 bin dolar ile 2 bin 400 dolar seviyelerine çıkacağı söylenmektedir.''

-''Yastık altı sona erdi''-

Mutçalı, Türk yatırımcısının altına yaklamışına ilişkin değerlendirmelerde de bulunarak, Türkiye'de artık vatandaşların tasarruf için altın almadığını dile getirdi.

Altının yeni dönemde genel olarak takı olarak satın alındığını anlatan Mutçalı, ''Artık eski yatırımcılar kalmadı. Geçmiş yıllarda müşterilerimiz altını alıyordu, 'yastık altı' diye tabir edilen sistemle saklıyordu. Ama günümüzde bankalar bu işe el attı. Ondan sonra altın tasarruf aracı olmaktan çıktı. Artık müşterilerimiz bankalara gidip hesap açıyorlar. 10 yıl öncesindeki gibi altına, takıya büyük rağbet yok'' dedi.

Muhabir: Sebahatdin Zeyrek

Yayıncı: Ufuk Kırabalı
Kaynak: AA