Bozdağ, Muharrem İftarına Katıldı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Sünniler kendi önüne, Alevi Bektaşi geleneğinden gelenler kendi önün bir duvar koymuş.

Bozdağ, Muharrem İftarına Katıldı
Duvarların arkasından konuşulmaz. Bu duvarları hep beraber yıkmalıyız” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Muharrem ayı nedeniyle düzenlenen iftar yemeğine katılmak üzere Çorum’a geldi. İlk olarak Çorum Valiliğini ziyaret eden Bozdağ, ardından Çorum Belediyesi’ne geçti.

Burada Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’den çalışmalar hakkında bilgi alan Bozdağ, Türkiye'deki büyük şehir sayısın 16'dan 29'a çıkarıldığını hatırlatarak, "Belediyelerin idari sınırlarını mülki idare sınırları yaptık. Köyler mahalleye dönüştü ve ilçeler büyükşehir ilçeleri haline geldi. Bunu başarıyla uyguluyoruz ancak kıyameti koparıyorlar. Bizi ihanetle suçladılar. Biz yolunu suyunu o yörenin insanı yapsın istiyoruz ama her işte kötülük gören insanlar kıyamet koparıyorlar." şeklinde konuştu.

AK Parti'nin büyük reform yaparak, 100 yıllık bir değişimi dönüşümü gerçekleştirdiklerini kaydeden Bozdağ, "Kapanan belediyeler de var. Vatandaşlar Belediye'den alamadıkları hizmetin daha fazlasını alacak. Bunu 1 yıl içinde görecekler. Burada da doğru bir adım attık belediyelerin kendi gelirleri ile hizmetini sürme imkânı maalesef yoktu. 25- 30 milyar gideri, 20 milyar geliri olan belediyeler ya hizmet yapamıyor ya da çalışan işçinin maaşını ödeyemiyordu. Buralarda da hizmet sürsün diye bu belediyeleri kapatma kararı aldık ve bu belediyelere şimdi özel idareler hizmet götürecek. Kapanan belediyelere verilen ödenekleri de Valiliklere göndereceğiz." dedi.

Bozdağ, belediye ziyaretinin ardından Nefes Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılmak üzere Anitta Otel’e geçti. İftar yemeğine Başbakan Yardımcısı Bozdağ’ın yanı sıra Vali Sabri Başköy, Ak Parti çorum milletvekilleri Salim Uslu ve Murat Yıldırım, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, MHP İl Başkanı Ercan Daşdan, Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Settar Aslan ve davetliler katıldı.

Burada bir konuşma yapan Bozdağ, hiçbir inanca dayalı anlayışın yerine ideolojilerin ikame edilemeyeceğini vurulayarak, “Bugün Alevi Bektaşi geleneğinin doğru anlatılması konusunda ciddi ihtiyaçlar varken bir yandan da bazı ideolojiler Hacı Bektaş’a rağmen Alevilik iddiası veya Hacı Bektaşi geleneği dışında başka şeylerin ortaya koyma gayretleri var. Bu yolu kuran sönmeyen kandillerini yakanlar kimlerse bu yolu onlar aydınlatır. Bu yolun sönmeyen kandili Hz. Muhammed, Hz. Ali, Hz. Hüseyin’dir. Kim ki bu kandilin yerine 21. yüzyılın saçma ideolojilerini ikame etmeye kalkarsa; bu yola da, bu anlayışa da en büyük kötülüğü etmiş olur. Bu işin doğrusunu öğrenmek öğretmek herkesin boynunu borcu. Alevi Bektaşi geleneğinin yolunda yürüyen kardeşlerimizin daha fazla boynunun borcu. Çünkü ihtiyacımız var” dedi.

Ön yargılarımız insanı teslim aldığında doğru yolun bulunamayacağını dile getiren Bozdağ, “Ön yargılara fazla yer verirsek biz birbirimizi anlayamayız. Bakıyoruz Sünni düşünceye sahip kanaate sahip kardeşlerimizin anlayışında Hacı Bektaşi geleneğine dair ön yargılar kabuller var. Öte yandan bakıyorum Alevi Bektaşi geleneğinde Sünni geleneğinden gelenlere bakışları değerlendirmesinde başka ön yargılar kabuller var. Adeta iki duvarın arkasından birbirimize konuşuyoruz. Sünniler kendi önüne, Alevi Bektaşi geleneğinden gelenler kendi önün bir duvar koymuş. Duvarların arkasından konuşulmaz. Bu duvarları hep beraber yıkmayız. Duvarlarda olmadan yüz yüze gönül gönüle konuşmanın yollarını bulmalıyız. O nedenle başbakanımızın talimatları ile Alevi çalıştayları yaptık. Bu duvarlar yıkılsın diye. Bu dert bizim bu sevda bizim ve biz beraber bunun gereklerini yerine getirelim diye bu çalıştayları başlattık. Hükümet olarak samimiyetle şunu söylüyorum, Türkiye’nin ana sorunlarını kendi sorunumuz gibi görüyor. Bu sorunları çözmeyi ana vazife ediniyoruz. Bu noktada çalışmalarımızı kararlıklıkla sürdürüyoruz. Biz aşureyi oluşturan maddeler gibi .birbirimize kendi tatlarımızı sunarak ortak bir tat içerisinde insanlığa örnek olmaya beraber devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA