Viyana’da ‘Hoşgörü Sempozyumu’ Düzenleniyor

TBMM ile AB ülkelerinin parlamentolarındaki milletvekilleri arasındaki diyalogu geliştirmeyi amaçlayan Hoşgörü Sempozyumu, 26–27 Kasım tarihinde Viyana’da gerçekleştirilecek.

TBMM’nin AB üyelik müzakereleri sürecine ilişkin rolünü azami seviyeye çıkarmayı hedefleyen “Parlamentolar Arası Değişim ve Diyalog Projesi” kapsamında düzenlenecek olan Hoşgörü Sempozyumu’na Türkiye’den ve Avusturya’dan çok sayıdan parlamenter, akademisyen ve gazeteci katılıyor.

AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Proje Lideri İzmir Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu, “Sempozyumlar, ikili ziyaretler ve yaz kampları vasıtasıyla Türkiye ile AB arasındaki bilgi ve anlayışın geliştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Ayrıca, bu faaliyetler Türkiye’deki sivil toplumun siyasi hayata katılımını güçlendirecek daha iyi yapılandırılmış siyasi kanalların kurulmasını sağlayacaktır.” dedi.

Tanıtım ve görünürlük faaliyetlerinin artırılması yoluyla, Türkiye’nin AB’ye katılım sürecinde ortaya çıkacak fırsat ve güçlükler konusunda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirten Tekeliğlu, “Bu şekilde, toplumun belirli kesimlerinde Türkiye’nin AB’ye katılım sürecine ilişkin hala mevcut olan olumsuz algıları ortadan kaldırmayı umuyoruz. Konuyla ilgili kamuoyundaki farkındalığı güçlendirmek ve AB ile ilgili konular, AB politikaları ve AB’ye katılım süreci hakkında TBMM’deki anlayışın geliştirilmesi ana önceliklerimizi oluşturmaktadır.” dedi.

Marriott otelde gerçekleştirilecek programda 12 milletvekilinin yanı sıra Başbakanlık Başdanışmanı Prof.Dr. Bekir Karlığa, Prof. Dr. Susanne Heine, Avusturya Diyanet İşleri Başkanı Dr. Fuat Sanaç, Avusturya Milletvekili Alev Korun, gazeteci Cengiz Çandar ve birçok önemli isim yer alacak .