Tobb Başkanı Hisarcıklıoğlu: İşi markalaştırmamız lazım

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Dünyanın ilk 10 ülkesi içerisine girmek istiyorsak, ne yaparsak yapalım işi markalaştırmamız lazım" dedi.

Tobb Başkanı Hisarcıklıoğlu:  İşi markalaştırmamız lazım
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın kongre ve fuar merkezleri açılışı için Çanakkale’ye gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Şehre Değer Katanlar ödül töreni öncesinde iş adamlarına hitap etti. Hisarcıklıoğlu, markalaşmanın önemine işaret ederek, “Para kazanmak, daha zengin olmak, dünyanın ilk 10 ülkesi içerisine girmek istiyorsak, ne yaparsak yapalım işi markalaştırmamız lazım. Önce ülkemizi markalaştırmamız lazım. Ama Çanakkale’ye düşen de Çanakkale’yi markalaştırmak. Çanakkale markası üzerine yatırım yapıyor olmamız lazım. Tüccarlarımıza da söylüyorum, iş adamlarımıza da söylüyorum; ne iş yaparsanız yapın, markalaşın” dedi.

"AVRUPA TIR SÖZLEŞMESİNİ GETİRİYORUZ"
Daha sonra kürsüye gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ise, gümrüklerle ilgili yeni uygulamalar olacağını söyledi.

Bakan Yazıcı, yenilikleri tanıtacaklarını belirterek, “Yerinde gümrükleme yapacağız. İşletmende gümrük işletmelerini yapacaksın, mühür vurulacak, yola koyulup gideceksin. Bunu devreye sokacağız. 1 Aralık’tan itibaren Avrupa TIR sözleşmesi uygulamasını getiriyoruz. Londra’dan yola çıkan eşya yüklü TIR, geçtiği ülkelere ayrıca teminat yatırmaksızın, belirlenmiş standartları yerine getirmek suretiyle, varış yerine hızla yoluna devam edecek. Türkiye’nin tüccarı, sanayicisi, esnafı sanatkarı hep birlikte sağladığımız güven ve istikrarla hem kazanıyoruz, hem kazandırıyoruz. Kayıt dışını ne kadar aşağıya indirirsek, yük taşıyanların yükü de o kadar azalır. Bu alanda belki bu aşamada kamuoyuyla paylamamız doğru olmayan çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nin Çanakkale’de fakülte açmasını öngören protokol imzalandı. Daha sonra ise ‘Çanakkale’ye Değer Katanlar’ ödül töreni yapıldı. Bakan Yazıcı, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve beraberindekiler, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılan iş merkezini de hizmete açtı .
Kaynak: İHA