Thk İsparta Şubesi'nden 8 Bin 600 Liralık Yardım Çeki

Türk Hava Kurumu Isparta Şubesi'nce Kurban Bayramı'nda toplanan deri ve bağırsak gelirlerinden oluşan 8 bin 600 liralık yardım çeki, Isparta Valisi Memduh Oğuz'a verildi.

Isparta Valisi Memduh Oğuz'u makamında ziyaret eden THK Isparta Şube Bakanı Zafer Çağlar, ziyarette yaptığı konuşmada THK'nın Kurban Bayramı döneminde topladığı derilerden elde ettiği gelirlerin yüzde 50'sini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na vermek zorunda olduğunu söyledi.

THK Isparta Şubesi olarak toplanan derilerden 17 bin 190 lira gelir elde ettiklerini ifade eden Çağlar, ''Bu gelirden vakıf payına düşen 8 bin 600 lirayı vakıf başkanı sıfatıyla Vali Oğuz'a takdim etmek için buradayız'' dedi.

Çağlar, THK'nin elde ettiğin gelirin bir kısmının da Türk Kızılayı, Çocuk Esirgeme Kurumu ve Diyanet Vakfı'na gönderildiğini kaydetti.

Vali Oğuz da, Isparta'da açlık çeken kimsenin bulunmadığını belirterek, ''İşsizlik konusunda, başka konularda vatandaşların bütün taleplerini karşıladığımızı söyleyemeyiz, ama bu vilayette diyoruz. Kim benim bu akşam tencerem kaynamıyor diyorsa, yarım saat içerisinde onun bir aylık ihtiyacını evine gönderiyoruz'' diye konuştu.

Oğuz, kurban derilerinden gelen gelirin tamamen ihtiyaç sahiplerine gideceğini de sözlerine ekledi.
Kaynak: AA