Kurtuluş Ordusu'nun Oyuncakları Çalındı

Dünyanın birçok ülkesinde faaliyet gösteren Salvation Army adlı misyonerlik kuruluşunun Toronto'daki bir deposu soyuldu.

Kurtuluş Ordusu'nun Railside Caddesi'ndeki depolarından, 2 milyon Kanada Doları değerinde oyuncak ve gıda çalındığını saptayan yetkililer, durumu polise bildirdi.

Olayı kurum içinden bir kişinin ihbar etmesiyle ortaya çıkmasından, hırsızlığın da kurum içinden olabileceği ihtimalini değerlendiren polis, soruşturma başlattı.

Son olayın, Salvation Army''nin Ottawa bölge sorumlusuyken kurumun 240 bin dolarını çaldığı gerekçesiyle işine Son verilen ve soruşturması halen devam eden Perry Rowe ile bağlantısı olabileceğini düşünen Toronto polisi, Ottawa'daki davayı da inceliyor.

-Kurtuluş Ordusu-

Kuruluş amacını, internet sitesindeki sayfalarında, ''İsa Mesih'in sevgisini paylaşan insanların ihtiyaçlarını karşılamak ve bunun dönüştürücü etkisini dünya toplulukları üzerinde etkin kılmak'' olarak açıklayan Salvation Army, kamu kuruluşları, şirketler ve halktan aldığı bağışları, dünyadaki yoksullara ücretsiz dağıtıyor. Yoksul Afrika ülkelerinin hemen hemen tamamında şubeleri ve çocuk köyleri bulunan Kurtuluş Ordusu üst düzey yöneticileri de resmi üniforma giyiyor. Toronto'da çalınan oyuncakların da yaklaşan yılbaşında çocuklara Noel hediyesi olarak dağıtılmak üzere bağışlanan oyuncaklar olduğu sanılıyor.

Muhabir: Toronto

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA