Kırşehir Tso Başkanı Göçen Açıklaması

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen, teşvik ile ilgili yasanın 5 yıl daha uzatılması gerektiğini bildirdi.

Göçen, yaptığı yazılı açıklamada, 5084 Sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Kanunu uygulama süresinin 31 Aralık 2012 tarihinde sona ereceğini belirterek, bu sürenin 5 yıl daha uzatılmasını istediklerini ifade etti.

İş dünyasını zorlayan ekonomik şartların, 49 ili kapsayan 5084 sayılı yasayı ilk uygulanmaya başlandığı dönemden itibaren önemli hale getirdiğini vurgulayan Göçen, şunları kaydetti:

''Yasanın uygulama süresinin 31 Aralık 2012 tarihinde sona ermesi ile yatırım yönünden sıkıntı çeken bölgelerin ve dolayısı ile ilimiz Kırşehir'in ekonomik sorunları daha da artacak ve bu kapsamda yer alan Kırşehir gibi iller adeta kaderlerine terk edilmiş olacaktır. 2009 yılında 5615 sayılı yasa ile süresi uzatılan teşviklerden on binlerce işletme faydalanmaktadır. Vergi ve sigorta prim yükünü hafifleten bu yasanın devam etmemesi halinde, başta ilimiz olmak üzere birçok ilde yeni yatırımlar duracak ve mevcut yatırımlar ya kapanma noktasına gelecek ya da gelişmiş illere taşınacaklardır.''

Göçen, iş dünyası temsilcileri olarak, acil bir düzenleme ile 5084 sayılı yasanın uygulama süresinin 5 yıl daha uzatılmasını istediklerini, bu konu ile ilgili taleplerini AK Parti Kırşehir milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan'a da ilettiklerini anlattı.

Muhabir: Abdullah Yıldız

Yayıncı: Orhan Canbulatel
Kaynak: AA