Kara Gümrük Kapılarında Giriş - Çıkışlar Durdu

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın bilgisayar sistemindeki yenileme çalışmaları sebebiyle kara gümrük kapılarında işlemler 7 saatliğine durdu.

Bakanlığın günler öncesinden duyurduğu çalışma, saat 23.00 itibariyle başladı.

Çalışmaların başlamasıyla birlikte peronlara yanaşan sürücüler, işlemler durduğu için giriş - çıkış da yapamadı. Kapıkule’ye araçla gelen bazı kişiler yaya olarak Bulgaristan’a geçti. Her gün yüzlerce TIR ve küçük aracın giriş-çıkış yaptığı Kapıkule, Hamzabeyli, İpsala, Dereköy, Pazarkule sınır kapılarıyla ve Uzunköprü gar gümrüğünde 7 saat boyunca işlem yapılmayacak. Sınır kapılarında duruma en çok üzülenler uzun bir yolculuğun ardından kapıya ulaşıp bir dakika ile geçişi kaçıranlar oldu. 30 yolcusuyla İstanbul’dan Bulgaristan’ın başkenti Sofya’ya giden otobüsün şoförü Şenol Göçmen, işlemlerin duracağından haberinin olduğunu belirterek saat 23.00’ten önce çıkış yapacağını tahmin ettiğini, ancak süreyi bir dakika ile kaçırdığını belirtti.

Göçmen, saat 05.00’te Sofya’da olmayı planladıklarını ancak işlemlerin durması nedeniyle yolcularıyla birlikte 7 saat gümrük sahasında bekleyeceklerini kaydetti.

Bulgaristan’ın Kapitan Andreevo sınır kapısındaki inşaat çalışmaları nedeniyle geçişlerin yavaşlaması sonucu 70 saat TIR kuyruğunda sıranın kendisine gelmesini bekleyen sürücü Murat Gürbağ, Türkiye tarafında sistem yenileme çalışmaları sonucu geçişlerin 7 saat durmasına tepki gösterdi. Erenköy gümrüğünden Cumartesi çıktığını belirten Gürbağ, büyük sıkıntılar içerisinde Kapıkule'nin ancak önüne ulaşabildiğini kaydetti.