İnegöl'de 2. Etap Toki İnşaatına Başlandı

Bursa'nın İnegöl ilçeinde ikinci etop TOKİ binalarının inşaatına başlandı.

İnegöl'de 2. Etap Toki İnşaatına Başlandı
Bin 244 konut, 1 lise ve 1 sağlık ocağının yer aldığı 2. etap TOKİ inşaatı başladı.

Akhisar Mahallesi ile Karalar köyü arasındaki mevkiye yapılan konutlar hakkında bilgi veren müteahhit firmanın genel koordinatörü Recep Akyıldız, "Daha önce 700 civarında bir konut yapılmış. Bu konutlar bin 244 konuttan müteşekkil. 32 derslikli bir lise var. Bir de 3 hekimlik bir Aile Sağlık Merkezi var. Bu bölgede yapılan en büyük yatırımlardan biri. Bin konut üzerinde henüz bir uygulama yapılmamış. 12 ay, en geç 14 ay gibi bir sürede inşaatı bitireceğiz. Begüm Yapı'nın daha önce Bursa Hamitler'de, Yıldırım Yiğitler'de inşaatları var. Bu konuda tecrübeli bir firma" dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in İnegöl kamuoyu ile paylaştığı gibi 32 derslikli lise binasının konutlardan daha önce bitirilmesini planlandıklarını ifade eden Recep Akyıldız, "Konut inşaatıyla 32 derslikli lise inşaatı birlikte başladı.

Tahmin ediyorum ki buradaki yapılardan çok daha önce hem sağlık ocağı hem de 32 derslikli lise binası bitecek. Yeri tespit edildi. Belediyeden gerekli evrakları da aldık. Öncelik lise binasına verilecek. Önümüzdeki sezona lise binası yetişebilir" diye konuştu.

Konut sahibi olmak isteyenler için henüz başvuruların başlamadığını belirten TOKİ Site Müdürü Mehmet Sedat Kurt ise, "Birinci etap olarak biz 2010 yılından beri hizmet yapmaktayız. 2. etap beklenen bir projeydi. 2. etabında teslimat aşamalarını aylar kala TOKİ'nin internet sayfasında ya da Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank aracılığıyla bildirimler olacak. Teslimler kurayla da başlayabiliyor. Ön satışla da başlayabiliyor. Ş uan için süreç belli değil" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA