Hatay Valisi Lekesiz'e Ziyaret

Hatay Erkek ve Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan bir grup öğrenci ''Dünya Çocuk Hakları Günü'' nedeniyle Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'i makamında ziyaret etti.

Vali Lekesiz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çocuk haklarına vurgu yaptı.

Çocukların, toplumun genel dokusu içerisinde özel ihtimam gösterilmesi gereken yönleri olduğunu ifade eden Lekesiz, ''Nasıl ki her insanın doğuştan gelen hakları varsa, her çocuğun da doğuştan gelen hakları vardır. Eğitim, sağlık, barınma, her türlü fiziksel, psikolojik ve cinsel sömürüden korunma hakkı gibi. Bu hafta, tüm dünya çocuklarının korunmasını, onların geleceğe daha güçlü hazırlanmasını, haklarının farkında olmasını beraberinde getiren ve bilinçlenmeyi sağlayan bir hafta. Temsilcilerimizin şahsında tüm çocuklarımızın haftasını kutluyor, sağlıklı uzun ömürler diliyorum'' dedi.

Öğrencilerde Vali Lekesiz'e gün çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgiler verdiler.

Vali Lekesiz ziyaret sonunda öğrencilere kitap hediye ederken, manevi desteği ile her zaman çocukların yanında olan Hatay Korunmaya Muhtaç Çocukları Koruma Derneği Başkanı Yurdagül Ergüner'e de bir hediye armağan etti.

Ziyarete, Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz ve Yetiştirme Yurdu Müdür Yardımcısı Vedat Taşkıran da katıldı.

Muhabir: Salim Taş

Yayıncı: İsmihan Özgüven
Kaynak: AA