Eflani'de Engelli Kaldırımı Yapılacak

Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, ilçe merkezinde engelliler için özel kaldırımlar yapılacağını bildirdi.

Ertuğrul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaya kaldırımlarını engelliler için özel olan hissedilebilir taşlarla döşemeye başladıklarını bunun geç kalınmış bir çalışma olduğunu söyledi.

Belediye olarak engelliler için her türlü kolaylığı yaptıklarını anlatan Ertuğrul, şunları kaydetti:

''Bundan sonra kaldırımlar görme engelli vatandaşlarımıza daha rahat yürüyebilmesi için kolaylık sağlayacaktır. İlçe merkezinde bulunan tüm kaldırımları engelli vatandaşlarımızın kullanabileceği durumda olmasını arzuluyoruz. Engelli vatandaşlarımız sokakta rahat yürüyebilmeli. Engelleri yüzünden yürüyememeleri onları evlerine bağlı ve tutsak olmalarına neden olmamalı.''

Belediyenin engelli engelsiz ayırmadan hizmet etmeyi amaçladığını kaydeden Ertuğrul, ''Vatandaşımız sokakta rahat yürüyebiliyorsa aynı hakka engelli vatandaşlarımız da sahiptir. Gelişmiş ülkelerin bir çoğunda bu zaten var. Biz bu gibi sosyal ve toplumu ilgilendiren konularda biraz gerideyiz. Zamanla ben bu algının değişeceği kanaatindeyim'' ifadesini kullandı.

Engelli vatandaşların topluma kazandırılmasının sadece devletin görevi olmadığını vurgulayan Ertuğrul, ''Bu olaya öyle bakmamak gerekir. Tüm toplumu ilgilendiren konularda toplumun tamamının mesuliyet ve sorumluluğu vardır. Biz bu hizmeti bir zorunluluk olarak gördüğümüz için bu ilçe merkezinde bulunan tüm kaldırımları engelli vatandaşlarımızın kullanabileceği duruma getirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz'' diye konuştu.

Muhabir: Faik Erez/Ahmet Özler

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA