Dünya Ticaret Köprüleri'', Tekstilcileri Buluşturuacak

Denizli İşadamları Derneği Yönetim Kurul Başkanı Erdem Aydın, Denizlili tekstilcilerin 130 ülkeden ithalatçılarla görüşebileceklerini bildirdi.

Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun düzenlemiş olduğu Türkiye-Dünya Ticaret Köprülerinin bu seferki sektörünün tekstilciler olacağını belirtti.

Denizli'nin bir tekstil şehri olduğunun altını çizen Aydın, şunları kaydetti:

''Bu programda 130 ülkeden gelen hazır giyimci-tekstilci firmalarla İstanbul'da bire bir görüşme yapma imkanı olacak. Yurt dışında bir ülkeye gitmek için harcanacak vakit ve maliyetin çok daha azına 130 ülkeden İstanbul'a alım yapmak için gelen ithalatçılarla görüşüp, bir günde birçok ülkeye gitmiş gibi ihracatı artırmaya yönelik çalışma yapma imkanı var. Yabancı dil problemi yok, TUSKON her masaya bir tercüman tahsis ediyor. Programa yurtdışından katılım kısıtlı sayıda olup her ülkeye ayrı kontenjan ayrılmış durumdadır. Bu nedenle programa her ülkeden hedef sektörlerdeki lider ithalatçıların katılımına izin verilmiştir. Dünyada hazır giyim, tekstil, ev tekstili ve bu alanlarda kullanılan makine ve ekipmanların ticaretinde faaliyet gösteren ithalatçılar, re-export firmaları, dağıtımcılar ve toptancıların katılacağı Türkiye Dünya Ticaret Köprüsü 2012 programı 29 Kasım'da İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nde yapılacak.''

Türkiye Dünya Ticaret Köprüsü 2012 programının Son derece profesyonel bir uluslararası iş zirvesi olduğuna dikkat çeken Aydın, ''İş adamlarımız, 130 ülkeden gelen ve kendi sektöründe iş yapan firmalarla İstanbul'da görüşmek imkanı elde edecek. Denizlili tekstilcilerimiz 130 ülkeden ayaklarına kadar gelen ithalatçılarla görüşebilecek'' dedi.

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu

Yayıncı: Ramazan Ercan
Kaynak: AA