Çiftçilere Büyükbaş Hayvan Dağıtıldı

Gaziantep’in Karkamış ilçesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın desteklediği ‘Damızlık Sığır Yetiştiriciliği’ projesi kapsamında 30 çiftçiye 180 büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Vali Erdal Ata, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin tarım ve hayvancılık için gerekli her türlü iklime ve coğrafi şartlara sahip olduğunu ifade etti.

Son yıllarda tarım ve hayvancılığı destekleme kapsamında çok güzel projeler gerçekleştirildiğini dile getiren Ata, bu tür projeler sayesinde tarımsal ve hayvansal ürün ithalatının asgari düzeye indirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Yılmaz ise proje kapsamında 30 aileye 6'şar adet olmak üzere, 180 büyükbaş hayvan verildiğini belirtti.

Kıvırcık, Karanfil ve Soylu Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Küçükaslan’da bu çalışmayla, ilçenin hayvancılık yönünden daha da gelişeceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Vali Ata, temsili olarak 2 çiftçiye hayvanların teslim etti.

Bu arada, törenin sonunda kaçan hayvanlar sahiplerine zor anlar yaşattı. Törene katılanların yardımıyla yakalanan hayvanlar daha sonra traktöre konularak götürüldü .
Kaynak: İHA