Balıkesir Afad'a Termal Kameralı Kurtarma Aracı

Balıkesir İl Özel İdaresi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD)'ne tam donanımlı kurtarma aracı aldı.

Balıkesir Afad'a Termal Kameralı Kurtarma Aracı
Gece kurtarma çalışmalarında kullanılan termal kamera ve göçük altında kullanılan akustik dinleme cihazının da bulunduğu araç, AFAD'a teslim edildi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Deniz, aracın teslimatı dolayısıyla AFAD İl Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Teknik özellikleri ve kullanımıyla ilgili bilgi alan Deniz, 2012 yılı afet ve acil durum hizmetleri yatırım programında bulunan çok fonksiyonlu kurtarma aracının alınarak AFAD'a kazandırıldığını söyledi.

AFAD Şube Müdürü Fikret Tezcan'dan bilgi alan Genel Sekreter Deniz, termal kamera ve akustik dinleme cihazını denedi. Balıkesir'e hayırlı olmasını dileyerek, "Doğal afet ve kazaların ne zaman gerçekleşeceği belli olmuyor. Umarım aracı kullanmak zorunda kalmayız ancak kurum olarak her türlü kaza ve doğal afete hazırlıklı olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Üzerindeki teçhizatla birlikte 230 bin liraya mal olan çok fonksiyonlu kurtarma aracı, yedi kişi taşıma kapasitesine sahip. Trafik kazalarında kullanılmak üzere kesme ve ayırma cihazı, enkaz altında kalanları kurtarmak için akustik dinleme cihazı, gece veya karanlık ortamlarda kullanılmak üzere termal kamera bulunuyor. Ayrıca 360 derece dönebilen teleskopik aydınlatma cihazı, jeneratör, hilti kırıcı, demir, beton ve ağaç kesme makinesi, motopomp ve dalgıç pompa, çekme halatı gibi birçok özelliğe sahip. Bu arada kurtarma aracında görev yapacak personelin eğitimlerinin devam ettiği belirtildi .