Atabey’de Binicilik Tesisi Açıldı

Türkiye’de ilk defa Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki bir okul tarafından binicilik tesisi açıldı.

Atabey’de Binicilik Tesisi Açıldı
Isparta’nın Atabey 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu Spor Kulübü Derneği tarafından açılan binicilik tesisinde ilk etapta binicilerine13 at hizmet verecek

Tesisin açılışına Isparta Valisi Memduh Oğuz, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, ilçe ve belde belediye başkanları, daire müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın katıldı.

Binicilik tesisinin Atabey 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu Spor Kulübü Derneği tarafından işletileceğini belirten Okul Müdürü Ümit Yeter, “Amacımız öğrencilerimizi asosyal ortamlardan kurtararak ata sporumuz biniciliğini sevdirmektir. Bununla birlikte engelli vatandaşların hipoterapi ( At’la Tedavi ) yoluyla sosyal yaşama adapte olmalarını sağlamaktır” dedi.

25 bin metrekarelik alana inşa edilen binicilik tesisini 9 ay gibi kısa bir sürede tamamladıklarını belirten Atabey Kaymakamı Sedat İnci, “Amacımız, öğrencilerimizi başarılı kılmanın yanında toplum içerisinde aktif rol alan, birbirlerine saygılı ve hoş görülü davranan bireyler olarak yetiştirme gayreti içerisindeyiz. Bu doğrultuda binicilik tesisimiz başta öğrenciler olmak üzere tüm halkımıza açık olacaktır. Kendi alanında Türkiye’de bir ilk olan bu tesisimizin yapılmasında Valimizin bizlere vermiş olduğu destek bizler için çok önemli bir teşvik oldu. Valimizin ‘İlim Şehri Isparta’ hedefine büyük katkı sağlayacak olan bu tesisimiz, ata sporu biniciliğin yaygınlaştırılması ve geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlam bireyler olarak yetiştirilmesine çok önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.

Milli kültürümüzde atın çok özel bir yerinin olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz, “Biz atın görüntüsünü de severiz, hikayelerini de severiz ve hayatımız içerisinde ondan bir unsur bulunduğunda zamanda memnun oluruz, mutlu oluruz. Başka milletlerin at’a bakışından daha farklı bir anlayışımız vardır. O bize günü anlattığı gibi tarihimiz de hatırlatır. Burada zor gibi görünen bu ihtimal gerçekleşince çok memnuniyet duydum. Sadece tebrik etmekle yetindiğimiz bu işi burada başarmak göründüğü gibi kolay değil. O bakımdan emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Tesisin açılışını yapan Vali Oğuz, tesisin bölümlerini gezerek bir süre at’a binen gençleri izledi .
Kaynak: İHA