Muş'ta Öğrencilerin Pansiyon Eylemi

Muş İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Anadolu Lisesi öğrencileri, yaşadıkları pansiyon ve ulaşım sıkıntıları nedeniyle eylem düzenledi.

Muş IMKB Anadolu Lisesi'nde yatılı olarak eğitimlerini sürdüren öğrenciler, Muş Hükümet Konağı önünde toplanarak eylem yaptı.

Yaklaşık 100 öğrenci, bu yıl inşaatına başlanan okullarına ait pansiyon binasının halen faaliyete geçirilmemesi nedeniyle başka okullara ait pansiyonlarda kaldıklarını ve bu okullarına gidiş gelişlerde sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Atatürk Büstü önünde oturma eylemi yapan öğrenciler ve ardından sloganlar attı.

Eylemin bitirmesi için Muş Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi'nde görevli polislerin ikna çabaları sonuçsuz kalınca, öğrencilerle görüşen Muş Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yavuz İçyer, öğrenciler arasından seçtiği temsilcileri Vali Yardımcısı Fatih Demir ile görüştürdü.

Öğrencileri dinledikten sonra pansiyonlarının kısa sürede faaliyete geçirileceğinin sözünü veren Fatih Demir, öğrencilerin olaysız bir şekilde dağılmalarını sağladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Vali Yardımcısı Demir, öğrencilerin kendilerine emanet olduğunu ve her türlü sorunlarını çözeceklerini söyledi.

Bu yıl yapımına başlanılan IMKB Anadolu Lisesi Pansiyonu'nun kısa sürede tamamlanarak faaliyete gireceğini kaydeden Demir, şöyle konuştu:

''Bu öğrencilerimizin tamamı yatılı olarak eğitimlerini sürdürmekte. Ancak pansiyonları eski ve küçük olduğu için bu yıl yıkılarak yenisinin yapımına başlandı. Buradaki öğrencilerde, başka okullarına pansiyonlarına geçici olarak yerleştirildi. Pansiyon binası birkaç güne kadar faaliyete geçirilecek. Ancak öğrenciler kaldıkları pansiyonlardan okullarına ulaşımın sıkıntılı olduğunu söyleyerek bir an önce pansiyonlarına geçmek istiyor. Öğrencilerimize pansiyonlarının kısa sürede tamamlanarak kendilerinin hizmetine açılacağını söyledik ve sorun giderildi.''

Muhabir: Kadir Tunç

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA