Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl İllerinden Sorumlu Fırat Kalkınma Ajansı'nın , Kurulduğu 2010 Yılından Bu Yana Bölgesinde 65 Milyon Liralık Yatırım Hacmi Oluşturduğu Belirtildi

Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerinden sorumlu Fırat Kalkınma Ajansı'nın , kurulduğu 2010 yılından bu yana bölgesinde 65 milyon liralık yatırım hacmi oluşturduğu kaydedildi.

FKA Yönetim Kurulu, Ajans hizmet binasında Elazığ Valisi Muammer Erol başkanlığında toplandı.

Muammer Erol, toplantının açılışında gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantıya katılan Malatya Valisi Vasip Şahin ve Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner'in görevlerine yeni atanmaları dolayısı ile yönetim kurulu üyeliklerinde yeni olduklarını belirterek, kurulun Şahin ve Güner'in katılımı ile güçlendiğini söyledi.

Şahin ve Güner'e kurula yapacakları katkı ve gösterecekleri çaba için teşekkür eden Erol, toplantıda FKA'nın 2012 Mali Destek Programları'nın ilerleme süreçlerini ve 2013 çağrılarını görüşeceklerini bildirdi.

Toplantıda, 2010 ve 2011 yılı mali destek programlarının kapanış raporunun da istişare edileceğini aktaran Erol, FKA'nın 2012 Yılı İnsan Kaynakları Raporu'nun ve temizlik personeli ihalelerinin de konuşulacağını anlattı. Erol, ''Ayrıca Ajansın iç kontrol standartları ve uyum eylem planını da görüşeceğiz'' dedi.

Vali Erol, FKA'nın kurulduğu 2010 yılından bu yana gösterdiği performansa ilişkin şu bilgileri verdi:

''2 yılda mali destek programlarına yapılan 821 başvurunun 182'si Ajansımızdan destek aldı. Bu da gelen her 4-5 projeden birinin Ajanstan desteklendiğini gösteriyor. Bu projelerin toplam yatırım hacmi 65 milyon lira tutarındadır. Bu ay yine Ajansımız 13 milyon liralık bir destek çağrısına çıktı. Burası önemli. Bu programlara 18 Ocak tarihine kadar başvurular alınacak. İhracat ve Yenilikçilik Mali Destek Programı ve Yerelde Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı olmak üzere iki destekleme başlığı altında proje müracaatları alınacak.''

Erol, iki yeni mali destek programı için FKA'nın, söz konusu 4 ilin ticaret ve sanayi odalarında bilgilendirme toplantıları düzenlediğini ifade ederek bu toplantıların ikincisinin de yapılacağını söyledi.

Toplantıya, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, dört ilin il genel meclisi başkanları ve belediye başkanları da katıldı.

Muhabir: Yeter Erdine

Yayıncı: Cemal Coşkun
Kaynak: AA