Bbp’den Aile Hekimliği Açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın, Nilüfer’deki aile hekimliği konusunda basın açıklaması yaptı.

Bbp’den Aile Hekimliği Açıklaması
BBP Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın, Nilüfer’deki sağlık hizmetleri konusunda açıklamalarda bulundu. Aydın, Nilüfer’in merkez mahallerinde aile hakimliği ve doktor eksikliği bulunduğunu söyledi.

Bu konuda Bursa Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’nü bilgilendirdiklerini belirten Aydın, “Bursa Halk Sağlığı Müdürünün yapmış olduğu açıklama eksik olmakla beraber bizi haklı kılıyor. Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Beşevler ve Konak mahalleleri Aile Sağlığı Merkezi’nden hizmet aldığını teyit ediyor. Beşevler Mahallesi'nde oturan vatandaşlar 4 mahalle arasında mekik dokuduklarından bahsetmemişler” dedi.

Beşevler Aile Sağlığı Merkezi bünyesinde yeni bir aile hekimliği biriminin onayının valilik makamına sunulması ile alakalı olarak araştırma yaptıklarını vurgulayan Aydın, “Konak Aile Sağlığı bünyesinde, Beşevler sakinlerinin bir kısmının faydalandığı doktorun görevden alınmasından sonra yerine başka bir doktor ataması ile alakalıdır. Dolayısıyla Beşevler Mahallesi'ne ait herhangi bir Aile Sağlığı Merkezi açılması söz konusu değildir. Balat, Ahmet Yesevi, Işıktepe, Barış ve Gölyazı mahallelerinde aile sağlığı merkezlerinin bulunmaması ile alakalı konulara değinmiştim. Görükle-Sakarya ve Dumlupınar mahallelerindeki aile hekimliğinin fiziki şartlarının iyi olmadığına, Altınşehir, Özlüce, Ertuğrul ve Yüzüncüyıl mahallelerindeki hekim eksikliğine de değinmemiştir” ifadelerini kullandı.

Herhangi bir kurumu zan altında bırakmak istemediklerini söyleyen Aydın, ”(BBP) Nilüfer ilçe teşkilatı olarak maksadımız herhangi kişi veya kurumu zan altında bırakmak ve rüya görmek değil. Ancak yaşadığımız şehri daha güzel, daha yaşanır hale getirmek ve o şehirde yaşayan vatandaşlarımızın meselelerine çare olmak için çalıştığımızı ifade etmek istiyorum” şekilnde konuştu.

Kaynak: İHA