‘Başarı Yolunda Bir Adım Da Sen At’ Projesi

Burdur’un Tefenni ilçesi Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ‘Başarı Yolunda Bir Adım da Sen At’ projesini hayata geçirdi.

‘Başarı Yolunda Bir Adım Da Sen At’ Projesi
Proje kapsamında okullarda sınav koçları belirlenerek, ilçedeki SBS-2013, YGS-2013 ve LYS-2013’ye girecek öğrencilerin kısa vadede sınav performanslarını artırarak, 2013 yılı sınav başarı grafiğini yükseltileceği bildirildi.

Tefenni Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Şahin, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla projenin hayata geçirildiğini belirttiler. Projede, takım ruhu, eğitim, yönlendirme, derslerin verimliliği, hedef belirleme, motivasyon, ders çalışma yöntemleri, ders çalışma ortamı, hazırlık kursları, deneme sınavları, kitap okuma, rehberlik çalışmaları ve aile eğitiminin yer aldığı kaydedildi.

Tefenni İlçe Millî Eğitim Müdürü İzzet Şahin, “İlçede bulunan 8 ve 12’nci sınıf öğrencilerine yönelik sınav kaygısı ve sınav performansı hakkında bilinçlendirme çalışması yapılacak. Proje destekçisi rehber öğretmenler verilecek. Proje sonunda ilçemizde 2013 yılında SBS, YGS, LYS’ ye girecek öğrencilerin çalışma performansları izlenerek başarılarının artırılması beklenmektedir. Yapılacak bilinçlendirme çalışmaları sonunda özellikle bilinçsiz soru çözme ve bilmediği soruları yanıtlama problemlerinin önüne geçilerek ilçe başarısına olumlu katkı sağlanacaktır” dedi.

Tefenni Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu, “İlçede eğitimin çıtasını yükseltmek için yoğun bir çaba sarf ettiğini ifade ederek, birinci önceliğimiz her zaman eğitimdir” dedi.

Kaynak: İHA