Ak Parti Grup Toplantısı…(1)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 1924 yılında bir yılda gerçekleştirdiği ihracatı bugün 5 saatte gerçekleştirdiklerini belirterek, "Diğer iktidarların yapamadıklarını AK Parti iktidarı yapıyor.

Bu mukayeseleri yapmamızı Cumhuriyet'te hesaplaşmak olarak görenler kifayetsiz muhteristen başka bir şey değildir" dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Türkiye'nin 12 aylık ihracatının 148 milyar doları aştığını belirterek, "1924 yılında bir yılda gerçekleştirdiğimiz ithalatı şu anda 5 saatte gerçekleştiriyoruz. Biz milliyetçiliğe hamaset yaparak sahip çıkanlardan değiliz. Biz Cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırdık dediğimizde CHP, MHP hop oturup hop kalkıyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti'ni hangi seviyeden aldığımızı, hangi seviyeye taşıdığımızı örneklerle ortaya koyuyoruz" diye konuştu

Kuruluş döneminin şartlarını çok iyi bildiklerini ifade eden Erdoğan, "Mesele, onlarca yıldır diğer iktidarlarının yapamadıklarını AK Parti iktidarının yaptığını ifade ediyoruz. İktidara gelen partilerin pek çoğundan daha fazla hizmet ürettiğimizi anlatıyoruz. Bunu cumhuriyetle bir hesaplaşma olarak görenler kifayetsiz muhteristen başka bir şey değildir" şeklinde konuştu.

Son 10 yılda savunma sanayi sistemlerinin yurt içinden karşılanma oranını iki katına çıkardıklarını ve yüzde 54'e ulaştırdıklarını ifade eden Erdoğan, "Savunma ve sanayi havacılık sektörünün cirosu 4 kat arttı, savunma sanayi ürünlerimizin ihracatı 4.5 kat arttı. Bizim dönemimizde Aselsan ve TUSAŞ, dünyanın en büyük 100 savunma sanayi şirketi arasına girdi" dedi

Başbakan Erdoğan, sulhe sahip olmak için Türk ordusunu en güçlü şekilde geliştirmeye devam edeceklerini ifade etti

Kaynak: İHA