İnternet Kafe Sahiplerine Eğitim

Ordu Valiliği Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü tarafından, "İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Eğitimi" düzenlendi.

İnternet Kafe Sahiplerine Eğitim
Valilik Büyük Toplantı Salonu'nda düzenlenen eğitim programına, Ordu Valiliği Bilgi İşlem Şube Müdür Vekili Eyyübi Kılı., Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü Personeli Bilgisayar Mühendisi Ersin Enes Eryılmaz, Elektrik-Elektronik Mühendisi Oktay Tarhan, Haki Yener Ortaokulu Rehber Öğretmeni Fatma Bayhan ile Ordu Merkez' ilçede faaliyet gösteren internet kafe sahipleri ile sorumlu müdürleri katıldı.

"İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcılar Eğitimi"nde; Ordu Merkez ilçede bulunan internet kafe sahiplerine ve sorumlu müdürlerine, 5651 İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun, İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkında Yönetmelik, IKTS Denetim Esasları, 5326 Kabahatler Kanunu, 2559 Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, 4250 İspirto ve İspirtolu İçkiler İnhisarı Kanunu, 5846 Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, Türk Ceza Kanunu (ilgili maddeler), 1117 Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kanunu, Telekomünikasyon Kurumu Tarafından Erişim Sağlayıcılarına ve Yer Sağlayıcılarına Faaliyet Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik, İnternet Ortamında Yapılan Yayınlar Hakkında Yönetmelik, Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun, Valilik ve Kaymakamlık Birimlerinin Teşkilat, Görev ve Çalışma Yönetmeliği (Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü görevleri), İnternet Kafe Ortamı ve İnternet İçeriklerinin Çocuklar Üzerindeki Etkileri konularında bilgilendirme yapıldı.

Ordu Valiliği Bilgi İşlem Şube Müdür Vekili Eyyübi Kılıç, "İnternet kafe sahiplerine yönelik ilk eğitimi 17 Temmuz 2012 tarihinde yapmıştık. Yaz dönemi olması nedeniyle o tarihte yapılan eğitime katılım çok az olmuştu. Bu nedenle ikinci eğitimi planladık. Bugün yaptığımız eğitime, Ordu merkez ilçede faaliyette bulunan 31 işletme sahibi ve çalışanı katıldı.

Ordu il merkezinde şu an işletilmekte olan 43 İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcısı var. Bu eğitimlerle birlikte 4 tanesi hariç eğitim vermiş olduk" diyerek eğitime katılmayan işletmelerle ilgili gerekli işlemlerin de yapılacağını belirtti.

Kılıç, internet kafe işletmesi sahiplerini ve sorumlu müdürleri, kanun ve yönetmeliklerde belirtilen şartlara uymaları, aksi takdirde cezai yaptırımlarla karşılaşacakları konusunda uyararak, bu konuda hassas davranmalarının kendileri lehine olacağını belirtti.

Kılıç, işletme sahiplerinin her konuda karşılaşabilecekleri güçlüklerin çözümü için Ordu Valiliği Bilgi İşlem Şube Müdürlüğüne başvuruda bulunabileceklerini ve gerekli tüm desteğin ivedilikle verileceğini ifade etti.

Kaynak: İHA