Dikkat! Meşhur kraliyet orkestrası geliyor!

Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin başlangıcının 400. yılı kutlamaları, dünyanın sayılı orkestralarından biri olan Kraliyet Concertgebouw'un gerçekleştireceği konserle devam edecek

Dikkat! Meşhur kraliyet orkestrası geliyor!
İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, Hollanda Kraliyeti desteğiyle düzenlenecek Lorin Maazel yönetimindeki Kraliyet Concertgebouw Orkestrası'nın konseri, Hollanda Kraliyeti Veliaht Prensi Willem Alexander ve eşi Prenses Maxima 'nın katılımıyla 10 Kasım Cumartesi akşamı saat 22:00'da Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek. Konser programında, Peter van Anrooy 'un Piet Hein Rhapsody'si ile Sergei Prokofiev 'in Romeo ve Juliet Süiti 'nden bölümler ve Piotr Ilyich Tchaikovsky 'nin Op. 36 numaralı Fa minör 4. Senfoni 'si yer alacağı öğrenildi.

BBC Music Magazine tarafından verilen müzik ödüllerinde 2007 yılının en iyi orkestrası seçilen Kraliyet Concertgebouw Orkestrası, aynı yıl şef Mariss Jansons yönetiminde 35. İstanbul Müzik Festivali 'nin kapanış konserini vermek üzere İstanbul 'a da gelmişti.