Chp Genel Başkan Yardımcısı Keskin Mersin’de

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, cumhuriyetin Türkiye’de barışın çimentosu olduğunu belirterek, “EğercCumhuriyetin temelindeki ideolojik tercihleri ortadan kaldırır, bu iktidarın kafasındaki gibi bir yaşam biçimini topluma dayatırsanız barışımızı korumak imkansız hale gelir” dedi.

Chp Genel Başkan Yardımcısı Keskin Mersin’de
CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği İçel’de CHP il binası önünde boynunda İçel İdman Yurdu atkısıyla yaptığı konuşmada, son 20 yılda Türkiye insanının en büyük şansızlığının, ülkenin cumhuriyetin kurulduğu dönemlerde bu birliği ulusal, evrensel kuralları dikkate alarak bu devleti kuran insanların oluşturduğu uygarlığı yok etmeye yönelik insanlar tarafından yönetilmesi olduğunu savundu. Keskin, “2002 yılında işbaşına gelen siyasal iktidar, bütün taahhütlerinden vazgeçmiştir. Cumhuriyetle kazandığımız yaşam biçimini ortadan kaldırabilmek için toplumu dönüştürme projesini kademeli olarak devreye sokmanın çalışmalarını yapmıştır. Türkiye’yi bir korku ülkesi haline getirmişlerdir. İşbaşına geldiklerinde ‘komşularla sıfır sorun’ diye vaatte bulunan siyasal iktidar, kısa bir dönem sonunda Türkiye’nin kırgın ve sorunlu olmadığı bir tek devlet bırakmamıştır” diye konuştu.

Ulus’taki alternatif kutlamalara değinen Keskin, “Ankara’da Cumhuriyetin kurulduğu meclisin önündeki kutlamaya yapay gerekçelerle yasak getirildi.

Kutlamalara halk iştirak ederse istenmeyen olumsuz gelişmeler yaşanacakmış gibi korku rüzgarı estirerek insanların meydana gelmesini engellemeye çalıştılar. Ama bir şeyi unuttular; Mustafa Kemal’in kurduğu bu cumhuriyet 100 yıla yaklaşmıştır. 100 yıl içerisinde içinde cumhuriyet ateşi olan milyonları hesaba katamadılar” şeklinde konuştu.

“Cumhuriyet bizim barışımızın çimentosudur” diyen Keskin, “Eğer cumhuriyetin temelindeki ideolojik tercihleri ortadan kaldırır, bu iktidarın kafasındaki gibi bir yaşam biçimini topluma dayatırsanız barışımızı korumak imkansız hale gelir. Zaten emperyalist güçler Türkiye’yi iç savaşların içine sürüklemeye çalışıyorlar. Bunu önleyen cumhuriyetin temelindeki laiklik anlayışıdır, vatandaşlık anlayışıdır. Cumhuriyetin temelindeki laiklik anlayışının amacı, aklın özgürlüğüdür. Ancak özgür akıl çağdaş uygarlığı yakalayabilir” dedi.

İktidarı eleştiren Keskin, “Türkiye’nin bu olumsuzluklar girdabından kurtulması için işçiler, emekliler, esnaf, memurlar bir araya gelerek sosyal demokrat ideolojiyi iktidara getirmek zorunlu hale gelmiştir. Bunu başaracak parti CHP’dir” diye konuştu.

Keskin’e, İl Başkanı Faruk Mehmet Akar, CHP İçel Milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Ali Rıza Öztürk ile Vahap Seçer de eşlik etti

Kaynak: İHA