2013 Akademik Yılı Açılışı

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, ''Biz Adıyaman'ın Eskişehir gibi, Kayseri gibi eğitim üssü il olmasını istiyoruz. Bunun için de şartlarımızın uygun olduğuna inanıyoruz'' dedi.

Demirtaş, Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen ''Adıyaman Üniversitesi 2012-2013 Akademik Yılı Açılışı'' töreninde yaptığı konuşmada, üniversitelerin, gelişmenin ve kalkınmanın lokomotifi, bilginin ve birikimin üretim ve paylaşım merkezi olduğunu söyledi.

Üniversitelerin aynı zamanda ülke ve toplumların yolunu aklın ve bilimin ışığıyla aydınlatan, bir ülkenin beşeri sermayesini işleyerek o ülkenin yarınlarını inşa eden kurumlar olduğunu ifade eden Demirtaş, ''İşte bu amaçlarla 2006'da kurulan Adıyaman Üniversitesi, bugün 15 bine yaklaşan öğrencisiyle ülkemize ve ilimize önemli katkılar sağlamaktadır'' diye konuştu.

Üniversitede yeterli bilimsel araştırma ve çalışma koşullarının sağlanması, daha kaliteli eğitim ve öğretim olanaklarına kavuşturulması, öğrencilere sosyal ve kültürel ortamların oluşturulması için önemli çalışmalar yapıldığını vurgulayan Demirtaş, şöyle konuştu:

''Biz Adıyaman'ın Eskişehir gibi, Kayseri gibi eğitim üssü bir il olmasını istiyoruz. Bunun için de şartlarımızın uygun olduğuna inanıyoruz. Adıyaman büyük kentlerin ortasında, ulaşımı kolay, huzurlu ve güvenli bir şehirdir. Bu açıdan hem öğrencilerimiz, hem öğretim elemanlarımız için cazip bir kenttir. Öğretim elemanlarının lojman ihtiyacının giderilmesi ve öğrencilerimizin de barınma sorununun çözülmesiyle Adıyaman Üniversitesi daha cazip bir hale gelecektir.''

Bir üniversitenin başarısı sadece akademik başarıyla ölçülemeyeceğini belirten Demirtaş, ''Üniversiteler, akademik başarılarının yanı sıra bulundukları şehirle bütünleşmesiyle, sosyal, kültürel ve ekonomik değer katmasıyla daha çalışkan ve üretken hale gelir. Şehrin kalkınmasına ve gelişmesine önemli katkılar sağlar'' dedi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü de üniversitelerin ülkenin ve geleceğin planlamasında önemli rol üstlendiğini söyledi.

Geleceği bugünden planlamanın ve gelecekte var olabilmenin büyük önem taşıdığını ifade eden Gönüllü, ''Üniversiteler ülke hedeflerine paralel adımlar atmalı ve bu hedeflere yönelik araştırmalar yapmalıdır'' diye konuştu.

Törende eski Milli Eğitim Bakanlarından Hasan Celal Güzel de ''Tarih Boyunca Türkler'' konulu açılış dersini, video konferans sistemiyle verdi.

Törene Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Yükseköğretim Kurulu üyesi Prof. Dr. Sait Bilgiç, akademik ve idari personel, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Muhabir: Hakan Furkan / Veli Gürgah

Yayıncı: İsmail Fidan
Kaynak: AA