Yeni Girişimciler Sertifikalarını Aldı

Konya Ticaret Odası (KTO) ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nin sertifika töreni düzenlendi.

Yeni Girişimciler Sertifikalarını Aldı
KTO Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşen programa, KTO Başkanı Selçuk Öztürk, KOSGEB Konya Müdürü Osman Nuri Gönen, KTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Haydaroğlu ve KTO Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Törende konuşan KTO Başkanı Selçuk Öztürk, oda olarak girişimcilik eğitimi programına önem verdiklerini belirterek, bu kapsamda düzenledikleri üç programda 350 kursiyere sertifikalarını verdiklerini söyledi.

Başkan Öztürk, "Ülkemiz, tarihinde ilk defa uzun vadeli bir projeksiyonla 2023 hedeflerini belirledi. Bu hedefe ulaşmak için dünya ile rekabet içerisinde olacağız. Ülkemizin kalkınması için en büyük görevimiz üretmektir. Girişimci sayımız artarsa üretimimiz artacak, ihracatımız artacak, istihdam artacak. Milli gelirimizi 2023’te 2 trilyon dolara yükselterek gelişmiş ülkelerle aramızdaki kişi başı milli gelir farkını kapatmak için de girişimci sayımızı artırmalıyız. Ülkemizin Son dönemde kat ettiği mesafenin itici gücü, Türk insanının sahip olduğu girişimcilik ruhudur. Günümüz ekonomik şartlarında sadece üretmenin yeterli olmadığını bilmeliyiz. Katma değeri yüksek üretim ve yenilikçilik ayakta kalabilmenin şartlarıdır. Yeni fikirleri olan girişimcilerin şansı daha yüksektir. Bugün sertifika alacak yeni girişimcilerimizin de buna önem vermeleri gerekmektedir" şeklinde konuştu.

KOSGEB Konya Hizmet Merkezi Müdürü Osman Nuri Gönen’in konuşmasının ardından Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Uygulamalı girişimcilik eğitimi kapsamında başvuru Sonucunda mülakatlarda başarılı olan 110 kursiyer 75 saatlik eğitimini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı .
Kaynak: İHA