Harput'taki Altyapı Çalışmaları

Elazığ'ın eski yerleşim yeri Harput'ta devam eden 2. kısım altyapı çalışmalarında sona gelindiği bildirildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, imar planı kapsamında devam eden altyapı ve çevre düzenlemesi çalışmaları ile kanalizasyon şebekesinin işletime açıldığını belirtti.

Kanalizasyon şebekesi işletime açıldıktan sonra muayene bacası kısmından çevreye pis koku yayıldığının anlaşıldığını ve bunun foseptiğe konulan motopompun çalışma saatlerinde meydana geldiğini tespit ettiklerini kaydeden Bilginoğlu, kokunun giderilmesi için çalışma başlattıklarını ifade etti.

Foseptik çıkışı pis suyun, bir kanalla Ulukent Mahallesi'ndeki kanalizasyona, şehir şebekesine bağlanmasına karar verildiğini aktaran Bilginoğlu, gerekli projenin hazırlanarak yapım izni için Diyarbakır Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na gönderildiğini, projenin uygulanması doğrultusunda gerekli karar alındığını ve ihalesi yapılarak işe başlandığını bildirdi.

Kanalizasyon inşaatının yüzde 90'lık kısmının bitirildiğini açıklayan Bilginoğlu, kalan kısmın birkaç gün içerisinde bitirilerek hizmete açılacağını kaydetti.

Muhabir: İsmail Şen / Emrah Gökmen

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA