Genç'te Ekmek Zammına Tepki
Bingöl’ün Genç ilçesinde ekmeğe yapılan zam vatandaşlardan büyük tepki alırken, Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç "Ya ekmeğin gramajı düşürülüp ekmeğe 25 kuruş indirim uygulansın, ya da biz halk ekmek fırınını faaliyete geçiririz’’ dedi.

Ekmeğin zamlanmasına tepki gösteren vatandaşlar ise, ekmeğe ve diğer ürünlere yapılan zam karşısında şaşkına döndüklerini belirterek, “Son bir ayda birçok ürüne zam geldi. Vatandaşın bütçesi düşünülmeden zam yapılıyor. Bu acımasızlıktır. Bu zamlar ile insanlarımız eve ekmek götüremeyecek duruma geldi. Hakkımızı her yerde arayacağız” diye tepki gösterdiler.
Ekmeğe yapılan zammın gerekli olduğunu belirten fırıncılar ise, yıllardır ekmeğe zam yapmadıklarını, maya, odun, un ve birçok ürün fiyatının arttığını belirttiler. Fırıncılar, Bingöl’ün ardından kendilerinin de Genç’te ekmeğe zam uyguladıklarını söylediler .
