Fırat Üniversitesi'nde 'Bilimsel Etkinlikler' Konferansı

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından “Bilimsel Etkinlikler” konulu bir konferans düzenlendi.

Fırat Üniversitesi'nde 'Bilimsel Etkinlikler' Konferansı
Fırat Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa, Elazığ Valisi Muammer Erol, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ülker, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılışında bir değerlendirme yapan Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ülker, üniversite olarak bilimsel çalışmalara büyük değer verdiklerini ifade ederek, teknolojideki yeni gelişmelerin mühendislik alanındaki çalışmalara katkılarının toplantıda ele alınacağını söyledi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Güngör tarafından, insansız hava araçlarının (İHA) mühendislik alanında ve harita tekniklerinde nasıl kullanıldığına dair bir sunum gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Güngör, insansız hava araçlarının haritalamada çok büyük bir kolaylık ve teknolojik imkan sunduğunu, elde edilen verilerin kısa zamanda üç boyutlu hale getirilerek mühendislik alanında kullanıma sunulduğunu söyledi.

Konferansta ayrıca, Prof. Dr. Erkan Gökalp tarafından “GPS’nin kullanım alanları”, Doç. Dr. Fevzi Karslı tarafından ise “Dijital Hava Kamera Görüntülerinden Fotogrametrik Harita Üretim Süreci” konularında çeşitli bilgiler verildi .
Kaynak: İHA