Düzce İgm Bütçe Görüşmeleri Devam Ediyor

Düzce İl Özel İdaresinin 2012 yılı bütçe görüşmeleri iktidar ile muhalefetin restleşmesine sahne oldu.

Düzce İgm Bütçe Görüşmeleri Devam Ediyor
İl Genel Meclisinin Kasım ayı toplantıları 16. birleşiminde iktidar üyeleri ile muhalefet üyeleri arasında bütçe tartışması yaşandı. Muhalif üyeler İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü bütçesinin yasal prosedüre uygun hazırlanmadığını iddia ederek bütçe taslağına red oyu verdi. Bunun üzerine iktidar partisi üyeleri muhalif üyeler tarafından meclise sunulan iki önergeyi reddetti.

İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım İşleri Müdürlüğü ile İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğünün bütçesini görüştü. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkan Vekili Necmi Kap tarafından meclise sunulan bütçe taslağı şöyle: “İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, Yolluklar 80 bin lira. Bilgisayar hizmeti alımı 24 bin lira. Bilgisayar yazılım alımı 72 bin lira. Makine teçhizat 55 bin lira. Büro makinası alımı 22 bin lira. Bilgisayar alımı 87 bin lira. Diğer hizmet alımı 25 bin lira. TİP proje hizmet alımı 20 bin lira. Kamulaştırma bedeli 50 bin lira. Harita plan yapım veya alımı 375 bin 600 lira. Engelliler için müze bakımı 20 bin lira. Kütüphane için hizmet alımı 20 bin lira olmak üzere toplam 820 bin 600 lira.

Yol ve Ulaşım İşleri Müdürlüğü, Sanat yapıları ve inşaat projesi 205 bin lira. Bölünmüş yol çevre düzenlemesi projesi 50 bin lira. Yol bakım ve onarım giderleri 1 milyon 505 bin lira olmak üzere toplam 1 milyon 760 bin lira.” Taslak sunumunun ardından Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanı Ahmet Turhan Bilgi İşlem Müdürlüğü bütçesinin de İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü bütçesi içerisinde yer aldığını, bunun yasal prosedüre uygun olamadığını dile getirdi.

Oylama sırasında ise Ahmet Turhan, Adem Dursun, Ergin Özensel, Sema Çelebi, Muhterem Parlak ve Nedin Albayrak bütçe taslağına red oyu verdi. Müdürlüklerin bütçeleri oy çokluğuyla kabul edildi.

Daha sonra Muhalif üyeler tarafından meclise Özel İdare hizmet binasının son durumu ve HİS göletleri ile ilgili iki önerge verildi.

Önergeler iktidar partisi üyelerinin red oyları nedeniyle incelemeye alınmadı .
Kaynak: İHA