Çekerek'te Kan Bağışı Kampanyası

Kızılay Kan Merkezi tarafından Çekerek ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Çekerek Anadolu Lisesi salonundaki kampanyaya, Belediye Başkanı Duran Özkan ve belediye personeli de kan vererek destek oldu.

Duran Özkan, kan bağışı sonrası yaptığı açıklamada, can kurtarmak isteyen herkesin en az bir ünite kan bağışında bulunması gerektiğini söyledi.

Kan bağışının toplumsal bir görev olduğunu anlatan Özkan, bu görevi herkesin, bir gün bir ünite kana ihtiyaç duyacağı düşüncesiyle yerine getirmesi gerektiğini vurgulayarak, ''Hastalarımızın ihtiyacı için kanı bağışlamalı ve bunu sürekli kılmalıyız. Biz bütün üye ve çalışanlarımızın kan bağışında bulunmasını sağladık. Umarım bütün sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları böyle bir çalışma yapar. Halkımız verdiği bir ünite kanın bir canı kurtardığını düşünerek bağışta bulunmalı'' diye konuştu.

Kızılay Ankara Kan Merkezi Müdürü Dr. Selçuk Cansız ise ülke genelindeki kan ihtiyaçlarının Kızılay tarafından karşılandığını hatırlattı.

Doktorların, artık hasta yakınlarından kan bulmalarını istemediklerini ifade eden Cansız, şunları kaydetti:

''Bütün hastalarımıza kan veriyoruz. Hiçbir ücret alınmıyor. Bu hizmetin devam etmesi için kan bağışının sürekli yapılması gerekiyor. Çekerek'te şu ana kadar 65 ünite kan topladık. Vatandaşlardan toplanan kanlar steril ortamda kan bankamızda muhafaza edilmektedir. Hastanelerden gelen talep doğrultusunda bankamızdaki kandan talep eden kuruma göndermekteyiz.''

Muhabir: Eyüp Yıldız / Özcan Güney

Yayıncı: Orhan Canbulatel
Kaynak: AA