Bayraklıbaba’da Dua Eden Kanser Hastası İyileşti

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesindeki Bayraklıbaba türbesinde adakta bulunduktan sonra kanser hastalığını yenen Cengiz Bektaş, sağlığına kavuşması üzerine türbeyi ziyaret ederek bayrak astı.

Bayraklıbaba’da Dua Eden Kanser Hastası İyileşti
İstanbul'da çalışıp emekli olduktan sonra İzmir Buca'ya yerleşen 2 çocuk babası Cengiz Bektaş (48), bir süre önce kanser hastalığına yakalandı. Ameliyat için gün sayarken, rüyasında bayrakların çok olduğu bir türbeyi ziyaret ettiğini gören Bektaş, buranın Gelibolu’daki Bayraklıbaba türbesi olduğunu anlayınca, arkadaşı İbrahim Topçu ve ailesiyle birlikte ilçeye gelerek türbeyi ziyaret etti. Cengiz Bektaş, burada dua ederek, geçireceği ağır ameliyattan sağ çıkarsa ‘Buraya tekrar gelip bayrak asacağım’ diye adakta bulundu. Grubun içindeki Yeliz Topçu üniversiteyi bitirmek, ablası Filiz Topçu da evlenmek için adakta bulunup İzmir'e geri döndü.

Aradan geçen süre içinde Cengiz Bektaş başarılı bir ameliyat sonrası ayağa kalkarken, Yeliz Topçu üniversiteyi bitirdi, ablası Filiz Topçu ise istediği gibi bir evlilik yaptı. Kanserle mücadelesine devam eden Cengiz Bektaş ve İbrahim Topçu, adaklarını yerine getirmek için Gelibolu'ya geldi.

İbrahim Topçu, “Cengiz kardeşim rüyasında gördüğü Bayraklıbaba’yı bize gözyaşlarıyla anlattı. Buraya gelip o duyguları yaşamak inanılmaz bir şey. Ben kızlarımın adağını yerine getirirken gözyaşlarımı tutamadım. Cengiz kardeşime de böyle bir güzelliğe vesile olduğu için dua ettim” dedi.

Amansız hastalıkla mücadelesine ailesinin inanılmaz çabası ve yakın dostlarının verdikleri destek ile devam ettiğini belirten Cengiz Bektaş ise, “Her şey biz insanlar için. Sağ olsunlar, bana inanılmaz bir moral kaynağı oldular. Bu halsiz vücudumla kendimi inanılmaz dinç ve kuvvetli hissediyorum. Rüyamda gördüğüm bu zatın benim çocukluğumun geçtiği yerde medfun bulunduğunu bir an hatırlayamadım. Halbuki Bayraklıbaba’nın bulunduğu yerlerde denize gelirdik. İnternette haberi görünce hemen anladım. Buraya gelerek görevimi yaptım. Çok huzurluyum. Beynimde olan kısım da ilaçla eritiliyor. Tam olarak iyileştiğimde Rabbim nasip ederse yine geleceğim" dedi.

Kaynak: İHA