Asad'dan Girişimcilere Destek

Ankaralı Sanayici ve İş Adamları Derneği ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı işbirliğiyle 120 girişimci adayına verilecek eğitimin başladığı kaydedildi.

ASAD'dan yapılan açıklamada, ASAD ve KOSGEB işbirliği kapsamında düzenlenen ''Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'' programı kapsamında 120 girişimci adayına verilecek ve 60 saat sürecek eğitimin başladığı ifade edildi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan ASAD Başkanı Ekrem Akgümüş, 60 saatlik girişimcilik kursunun sonunda, kurs belgesi alanların, değişik sektörlerde yapacakları girişimlerde, sabit yatırım desteği olarak 27 bin lira hibe ve 70 bin lira faizsiz kredi alabileceklerini kaydetti.

Eğitimde, iş fikrine sahip girişimciye iş kurmanın tüm aşamalarının adım adım anlatılacağını belirten Akgümüş, iş planı, pazarlama, hukuk ve şirket kurmanın mali boyutları hakkında bilgiler verileceğini vurguladı. Akgümüş, girişimci adaylarının aldıkları eğitimin ardından hazırlayacakları iş planlarıyla iş kurmalarının hedeflendiği bildirdi.

Muhabir: Necip Fazıl Çelik

Yayıncı: Abdullah Kıratlı
Kaynak: AA