Uşaklılar Vakfı Uşak’ta Şube Açtı

Merkezi İstanbul’da bulunan Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın Uşak Şubesi düzenlenen törenle açıldı.

Uşaklılar Vakfı Uşak’ta Şube Açtı
Törene katılan Vali Mehmet Ufuk Erden, kentin sorunlarının çözümünde sivil toplum örgütlerinin etkin olduğunu ifade ederek ortak hareket ettiklerini söyledi.

Uşaklıların girişimci ruha sahip olduklarını ifade eden Vali Erden, Uşaklılar Vakfı'nın çalışmalarını yakından takip etini de söyledi.

Şube açılışı için düzenlenen törene; Vali Erden’in yanı sıra Cumhurbaşkanı Ekonomi Baş Danışmanı ve Merkez Bankası Eski Başkanı Durmuş Yılmaz, AK Parti Milletvekili İsmail Güneş, CHP Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik ile vakıf üyeleri katıldı.

Uşak’ın girişimci bir ruha sahip olduğunu ve bu sayede tarihte bir çok ilki başardığını belirten Vali Mehmet Ufuk Erden konuşmasında, “İlimizin tarihsel anlamda dericilik ve dokumacılık kültürüne sahip olması girişimci ruhunu gösteriyor. Sivil toplum ve örgütlenme konusunda da başarılı bir il olduğumuzu düşünüyorum. Bu bağlamda Uşaklılar Vakfı'nın çalışmalarını başarılı buluyorum. Bizler yerel yöneticiler olarak sorunların çözümünde sivil toplum örgütleriyle ortak çalışmalar yürütüyoruz. Amacımız şehrimizi daha yaşanılır modern bir kent haline getirmek” dedi.

Uşaklılar Vakfı Uşak Şube Başkanı Mehmet Pehlivan ise merkezi İstanbul'da bulunan vakfın Uşak'ta şube açmasının önemine değindi. Uşaklılar Vakfı'nın, kentin sorunlarının çözümünde diğer sivil toplum örgütleri ile ortak hareket edeceğini de söyleyen Pehlivan, Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesine karşı olduklarını da sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA