Tobb Başkanı Hisarcıklıoğlu, Sakarya'ya Gelecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, 23 Kasım'da Sakarya'ya gelecek.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Sakarya ve Marmara bölgesinin otomotiv sektöründe önemli bir üs olması çalışmalarının temelini oluşturan ''Otomotiv Şehri Sakarya'' çalıştaylarının ardından hazırlanan Bölgesel İnovasyon Stratejileri Raporu, 23 Kasım Cuma günü Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde açıklanacak.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ülkenin ekonomik hedefleri arasında olan Doğu Marmara bölgesinin otomotiv üssü planlamasına yönelik çalışmaları desteklemek için Sakarya'nın otomotiv eksenli potansiyelini harekete geçirmek istediklerini bildirdi.

Kösemusul, dünya çapında şehir-sektör birlikteliğini planlamak için adım attıklarını vurgulayarak, Otomotiv Şehri Sakarya Çalıştayı ile atılan adımları İnovasyon Stratejileri Raporu ile büyütmek istediklerini ifade etti.

Ortak akıl ve güçbirliği anlayışından yola çıkarak, işbirliği yapmayı hedeflediklerini belirten Kösemusul, ''SATSO olarak vizyonumuz, Karadeniz'den dünyaya açılma, valilik, belediye ve sivil toplum kuruluşları ile ortak kararları uygulayabilen, üyeleriyle bütünleşmiş bir SATSO ile hedefimize yürüyoruz'' diye belirtti.

Muhabir: Salih Eren

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA