Süs Bitkicileri Sektörü Ödemiş'te Buluştu

Ödemiş Süs Bitkileri Üreticileri Birliği(SÜSBİR)'nin organize ettiği Süs Bitkileri Fuarı’nın iş bağlantıları ülke sınırlarını aştı.

Süs Bitkicileri Sektörü Ödemiş'te Buluştu
Ödemiş Belediyesi’nin katkıları ile Bu yıl 8'incisi düzenlenen Süs Bitkileri Fuarı sektörün tarafları olan üretici ve alıcı firmaları bir araya getirdi. Ödemiş’li üreticilerin yanı sıra İzmir ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri ile çevre belediyelerin stantlarının da bulunduğu fuar bugün sona eriyor. Ödemiş SÜSBİR Başkanı Selahattin Bağlı, "130’u birliğimize kayıtlı olmak üzere Ödemiş ve civarındaki toplam 600 üreticimiz ile Ödemiş SÜSBİR olarak gayretlerimizin neticesinde bir marka oluşturduk. Türkiye’de sektör adına 15 milyon adet çalı grubu, 5 milyon adet de ibreli ve yapraklı ağaç üretimiyle en az 3 milyon dolarlık ihracat payına sahibiz. Sektör de taraflarının buluşması adına fuar hedefine ulaşmıştır. Üretici olarak 77 firma ve 110 stant katılımcımız, 81 il ve İtalya’dan 2 grup olmak üzere 17 Kasım Cumartesi günü itibarıyla 5 bini aşkın ziyaretçimiz oldu. Açılışa katılımlarından dolayı Orman Genel Müdür Yardımcımız Yunus Şeker, Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcımız Dr Talat Şentürk, Tohumculuk Daire Başkanı Ali Metin Kaycıoğlu ile tüm üreticilerimize ve ziyaretçilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Çiçekçilikte otomasyon sistemleri standında sektöre hizmet veren Basri Demir ise fuarı şöyle değerlendirdi: "Sektörde işçilik maliyetlerini en aza indirme ve zaman tasarrufu adına makinalar üretiyoruz. Daha ziyade 3 yüz- 5 yüz bin ve üzeri saksılık üretim yapan büyük üreticilerimiz için bir günde 30 işçinin yaptığı işi yapabilen saksı doldurma makinasını çalışır vaziyette Türkiye’de ilk kez Ödemiş’te görücüye çıkarttık. Bunun yanında taşıyıcı konvörler, kağıt-pot makinaları ve toprak değirmeni (patos) gibi imalatlarımızla sektöre hizmet veriyoruz. Ürünlerimize ilgi oldukça yoğun ve fuardan beklenen neticeyi aldık."

Fuar, bugün akşam saatlerine kadar gezilebilecek.