Şişli'nin referandumu iptal edildi

Yeni Büyükşehir Yasası ile Şişli’den alınarak Sarıyer ilçesine bağlanan Ayazağa, Maslak ve Huzur mahallelerinde oturanların görüş ve düşüncelerini belirlemek için yapılacak olan eğilim yoklaması iptal edildi.

Şişli'nin referandumu iptal edildi
Yeni Büyükşehir Yasası ile Şişli 'den alınarak Sarıyer ilçesine bağlanan Ayazağa, Maslak ve Huzur mahallelerinde oturanların görüş ve düşüncelerini belirlemek için yapılacak olan eğilim yoklaması iptal edildi.

Sabah Ayazağa 'ya gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, bugün yapılması planlanan referandumun engellendiğini ve bu nedenle iptal edildiğini açıkladı. Uygulamanın demokrasi tarihine bir 'ayıp ' olarak geçtiğini vurgulayan Sarıgül, referandumun yapılacağı çadırlarda sandık başına gelerek yaptığı açıklamada, bölge halkına iptal kararını duyurdu. “Demokrasilerde güç halkın gücüdür” diyen Sarıgül, “Halkın gücü bugün geceyarısı yapılan bir tebligatla engellenmiştir. Şu anda çok önemli bir demokrasi ayıbı ile karşı karşıyayız. Madem aldığınız bu karar doğruydu, o zaman neden bu kararınızı yurttaşlara karşı engelliyorsunuz” dedi.

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, halkla polisi karşı karşıya getirmekten kaçındıklarını kaydederek, “Emniyet mensuplarımızla karşı karşıya gelmek istemiyorum. Emniyet mensuplarımızla yurttaşlarımızı karşı karşıya getirmek istemiyorum. Bu Türkiye Cumhuriyeti tarihinde demokrasi ayıbı ve demokraside siyah bir nokta olarak kalacaktır” diye konuştu.

Ayazağa, Maslak ve Huzur mahallelerinde oturanların Şişli 'den Sarıyer 'e geçişini öngören “eğilim yoklaması”nın İlk olarak okullarda, ardından da kurulan demokrasi çadırlarında izin verilmediği kaydedildi.

Referandumun bugün 10.00 ila 16.00 saatleri arasında noter huzurunda yapılması öngörülüyordu.