Kent Tiyatrosu Tiyatro Festivali İçin “perde” Dedi

Sabahattin Kudret Aksal tarafından 1966 yılında kaleme alınan “Kahvede Şenlik Var” adlı oyun, Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu oyuncuları tarafından 17.Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali çerçevesinde Mamak Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Kent Tiyatrosu Tiyatro Festivali İçin “perde” Dedi
Karşılıklı çıkar ilişkisine dayanan evliliklerin mutsuzlukla sonuçlandığı mesajını veren oyun, evliliklere eleştirel bakış açısını mizahi bir tarzda sunarak, edebi yönüyle de tiyatro severlere keyifli anlar yaşattı. KENT TİYATROSU OYUNCULARINA BÜYÜK ALKIŞ Her yıl 40 bin kişiyi 10 gün boyunca tiyatroyla buluşturan Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali bu yıl da yurt dışından 8 ülkenin, yurt içinden de 113 topluluğun yer aldığı toplam 122 oyunla “perde” dedi.

Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu da, bu kez yalnız Başkent değil, Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali kapsamında yurdun dört bir yanından gelen tiyatroseverlere perdeyi araladı. Geçtiğimiz yıl “ Elif Ana” adlı oyunlarıyla festivale katılan Kent Tiyatrosu bu yıl 6 kişilik oyuncu kadrosuyla “Kahvede Şenlik Var” adlı oyunlarını festival kapsamında oynadı. Kent Tiyatrosu’nun başarılı oyunlar sahnelediğine belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Türk tiyatrosunun kilometre taşı sayılabilecek, birbirinden kıymetli eserlerini özverili çalışmalar sonucunda başta Mamaklılar olmak üzere bütün sanatseverlerle buluşturuyoruz” dedi

Kaynak: İHA